Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bakslaget: Hammarby utan stjärnvärvningen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Alexander Kacaniklic missar matchen mot Malmö FF. 

En känning i vaden sätter stopp för spel. 

- Han kommer inte spela mot MFF, vi tog beslutet imorse, säger tränaren Stefan Billborn. 

Hammarby körde det sista träningspasset inför matchen mot Malmö på Hammarby IP under tisdagsförmiddagen. Det var ett lättare träningspass med avslutningsövning och kortare spel. Under eftermiddagen flyger truppen till Malmö för onsdagens möte med MFF. 

Nu står det också klart att Alexander Kacaniklic missar matchen mot Malmö FF på grund av en känning i vaden. Mittfältaren tränade inte med laget under onsdagen och åker inte med till Malmö .

- Han kommer inte spela mot MFF, vi tog beslutet imorse. Det har inte blivit så pass mycket bättre som vi hade hoppats och då vill vi inte riskera någonting, säger tränaren Stefan Billborn. 

Men det är ingen allvarligare skada?

- Nej, det ska det inte vara. Men han kommer ju från en period där han inte spelat så mycket på ett år så då vill man inte chansa. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 

 

Billborn: ”Vi måste ha ett eget spel”

Hur ser du på matchen mot Malmö FF?

- Om det inte är den tuffaste så är matchen mot MFF i alla fall en av de tuffaste. De är fysiskt starka och när de får försvara framåt är de väldigt bra. 

- Men de är ganska mänskliga när de får försvara sig uppställda på egen planhalva. Samtidigt är de väldigt bra på att se till att de inte behöver göra det. 

- Så det viktigaste för oss är att vi lyckas spela oss förbi deras första press. Det är alltid klyschigt att prata om mod, men vi måste nog se till så att de får försvara sig med fem man och inte får spela högt. Vi måste ha ett eget spel. 

- Sedan också att vårt spel med små marginaler börjar sitta. Vi ska försöka angripa matchen på vårt sätt och inte anpassa sig efter Malmö. 

Ni har fått lite lugn och ro efter segern mot AFC Eskilstuna senast?

- Ja, det blir det ju alltid. Man märker att det varit lite darrigt i klubben så, men vi spelare och ledare har varit ganska lugna. Det handlar om vårt eget tryck också. Hade vi inte slagit Eskilstuna hade det blivit ett jävla liv. 

- Vi har ett hyfsat grundspel i 60 minuter och det räckte ganska långt. Det kändes tryggt. Matchen kanske också är ett bevis på att man ska ta statistik med en nypa salt för rent statiskt är det vår sämsta match. 

”Låtit som det är katastrof”

Stefan Billborn drar en parallell till matchen mot Kalmar FF. 

- Jämför den med matchen mot Kalmar, hade vi haft normal utdelning där hade vi vunnit med tre-fyra mål. För oss gäller det att fortsätta tro på det vi gör. Det har blivit lite konstigt när, nu kanske det känns förmätet att säga, men det har varit mycket mer snack om att vi har problem än att Norrköping, AIK eller Malmö haft problem som varit i ungefär samma sits. Det har låtit som att det är hos oss som det är katastrof, det kan jag tycka är konstigt.