Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget för AIK – borta sex månader

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Här är skadeavbräcket för AIK. 

Anfallstalangen Tom Strannegård, 17, blir borta i över ett halvår - med en skada på överkroppen. 

AIK går inte närmare in på vilken typ av skada det gäller. 

- Skador är dessvärre en del av elitidrotten, men det är lika tråkigt varje gång som det drabbar någon, säger sportchefen Björn Wesström till AIK:s officiella hemsida. 

Det var i november förra året som 17-årige anfallstalangen Tom Strannegård presenterade sig på allvar för AIK-publiken. Då hoppade anfallaren in i cupmötet mot Enskede på Friends och gjorde 7-0 i slutminuterna. Framspelad av Heradi Rashidi. Kort därefter meddelade AIK att klubben skrivit ett A-lagskontrakt med Strannegård. 

Slog igenom i november 

Men nu kommer tråkiga nyheter för spelaren. Han har drabbats av en skada och blir borta över ett halvår. Det meddelar AIK på sin officiella hemsida. Klubben går inte in närmare på vad det handlar om för skada, utan meddelar bara att Strannegård drabbats av en skada på överkroppen.

– Skador är dessvärre en del av elitidrotten, men det är lika tråkigt varje gång som det drabbar någon. Vi kommer att ge Tom bästa möjliga stöd och förutsättningar för att komma tillbaka till fotbollsplanen skadefri och förberedd för de utmaningar som väntar bortom den närmaste perioden, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens officiella hemsida.