Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bajens plan – för att få behålla succéspelaren

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

GELENDZJIK. Jiloan Hamad ser ut att stanna i Hammarby - i alla fall säsongen ut. 

Enligt SportExpressens uppgifter jobbar Bajen på en lösning där de behåller mittfältaren tills dess att allsvenskan är färdigspelad och sedan går med på att släppa honom till Los Angeles Galaxy för en mindre övergångssumma. 

Ytterligare ett par lag i MLS är också intresserade av spelaren. 

Hammarby leder allsvenskan och har nu börjat förberedelserna inför omstarten i allsvenskan. En del spelare, såsom Arnor Smarason och Erkan Zengin kan försvinna i sommar.

Däremot ser det nu ut som Jiloan Hamad stannar. I alla fall säsongen ut. 

Hamad ser ut att stanna säsongen ut

Inget är spikat eller helt klart men mittfältaren har gjort klart för klubben att han gärna stannar om inget exceptionellt bud från någon högstaliga dyker upp under sommarens transferfönster. 

Hammarby jobbar också på en lösning där Hamad stannar säsongen ut och sedan går med på att släppa spelaren till Los Angeles Galaxy, som har samma ägare (AEG) som Bajen. Jesper Jansson har också haft tät kontakt med Los Angeles Galaxys sportchef Jovan Kirovski, som besökt Hammarby ett antal gånger under de senaste åren. 

Kan bli lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic

Galaxy är ute efter ett förstärka sitt lag och kommer att bli av med ett par spelare när MLS är färdigspelad. De har varit på plats och scoutat Hamad vid ett antal tillfällen. Om affären blir av skulle Hammarby släppa Hamad för en mindre summa men där klubben ser ett värde i att få behålla honom säsongen ut och därmed kunna satsa för att vinna SM-guld. 

Jagas av flera MLS-klubbar 

Går dealen med Galaxy i lås blir Jiloan Hamad lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic, som inför den här säsongen skrev på för klubben då han tecknade ett tvåårsavtal med David Beckhams förra klubb. Hamad var med bland landslagets reserver till VM-truppen som just nu är i Ryssland och Janne Andersson hade innan uttagningen ett personligt samtal med "Jille" angående att han var med som backup. 

SportExpressen har varit i kontakt med Hammarbys sportchef Jesper Jansson som inte vill kommentera uppgifterna.