Oskar Krusnell. Foto: HAMMARBY FOTBOLL / BILDBYRÅNOskar Krusnell. Foto: HAMMARBY FOTBOLL / BILDBYRÅN
Oskar Krusnell. Foto: HAMMARBY FOTBOLL / BILDBYRÅN
Inlägget som Oskar Krusnell menar att han inte har skrivit. Foto: Twitter.Inlägget som Oskar Krusnell menar att han inte har skrivit. Foto: Twitter.
Inlägget som Oskar Krusnell menar att han inte har skrivit. Foto: Twitter.

Bajens nyförvärv: ”Jag har aldrig skrivit så...”

Publicerad

Hammarbys nyförvärv Oscar Krusnell har ett förflutet i AIK.
Efter att övergången blev klar har skärmdumpar där Krusnell hånar Bajen vandrat runt på sociala medier.
Men bilderna är fejkade, menar huvudpersonen själv.
– Jag har aldrig skrivit de där grejerna, säger 18-åringen.

På fredag eftermiddag höll Hammarby en presskonferens för att presentera sina tre nyförvärv Sander Svendsen, Muamer Tankovic och Oscar Krusnell. Den senare ansluter från Sunderland där han varit i två säsonger. Krusnell är en 18-åring vänsterback som har gott om erfarenhet från spel i olika svenska ungdomslandslag. 

Sedan övergången till Hammarby blev offentlig har det i sociala medier dock varit mest fokus på hans bakgrund som ungdomsspelare hos rivalerna AIK. En ett år gammal skärmdump från Twitter där Krusnell skrivit "Fan vad jag hatar Bajen" har spridits på sociala medier.

”Tråkigt att det sprids”

Krusnell berättar att han tagit illa vid sig, och menar att skärmdumparna måste ha manipulerats av någon.

– Det är tråkigt att sådant sprids. Jag såg också en grej om att jag skulle ha kallat Magnus Eriksson (Djurgårdsspelaren med AIK-förflutet) för "Judas". Men jag har aldrig skrivit det eller att jag skulle hata Bajen. Det måste vara någon som har photoshoppat.

Det är välgjort isåfall.

– Ja, jag antar att någon har tagit en tweet som började "Fan vad jag hatar..." följt av någonting och bytt ut sista ordet. Jag såg en annan bild där jag skulle ha skrivit "Fan vad jag älskar Bajen", men det har jag ju heller aldrig gjort. Det som jag har gjort är att till exempel dela saker från AIK:s matcher.

Hur har det varit för dig?

– Nu spelar jag för Bajen och är skitglad för att vara här. Det är så klart tråkigt att gå in med något sånt här negativt, men förhoppningsvis löser det sig.

”Ska bli otroligt kul”

Är det därför som du vill prata om det, för att få det ur världen?

– Ja, jag vill ju inte att folk ska tro att det är sant att jag skrivit så. Jag kommer inte ljuga om att jag spelat i AIK. Jag har inte stått på Norra stå men jag har gått på matcherna och förstås hoppats att AIK ska vinna, även om jag aldrig varit ett die hard-fan.

Om vi ser till det sportsliga, vad ser du framför dig?

– Det ska bli otroligt roligt att spela här. Målet är att få mycket speltid, om inte i höst så i alla fall till nästa säsong. Jag har pratat mycket med Jesper (Jansson, sportchef) om min utveckling. Jag har ett treårskontrakt och vet att klubben kommer ha tålamod med mig. Men jag vill också visa vad jag kan så fort som möjligt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag