Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bajens hemliga vapen: ”Trolleritrick i mössan”

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Lech Poznan har släppt in sju mål i ligan - fyra av dem på hörnor. 

Hammarby har identifierat det som en svaghet hos motståndarna och tränat in olika varianter med individuella tränaren Tony Gustavsson.

– Han har nog ett trolleritrick i mössan inför den här matchen, säger Stefan Billborn.


SE HAMMARBYS MATCH I KVÄLL - EXKLUSIVT I SPORTEXPRESSEN PLAY 

I fjol slutade Lech Poznan på fjärdeplats i polska högstaligan och inledningen på denna säsong har varit allt annat än bra. Efter tre spelade ligaomgångar har Lech Poznan plockat två poäng och parkerar i skrivande stund på niondeplats i tabellen.

Hammarbys tränare Stefan Billborn har scoutat motståndet inför matchen och medger att han har stor respekt för motståndet trots Lech Poznans knackiga start.

– Jag har sett lite matcher och de blandar lite. Det är svårt att veta vad man ska förvänta sig men det är ett väldigt bra lag, säger han.

Vill såra Poznan på fasta

Lech Poznan har så här långt släppt in sju mål i ligaspelet - fyra av dem har tillkommit på hörnor. Hammarby har identifierat det som en svaghet hos motståndet och därför har lagets individuella tränare Tony Gustavsson nött på flera varianter med spelarna.

En del av varianterna tränade man in redan dagen innan match.

– De släppte in två mål senast på fasta. Vi har tittat vart vi kan såra dem och fasta situationer är en viktig parameter i sådana här matcher. Det är ett fysiskt starkt lag med resliga pojkar, men vi har ett bra självförtroende, säger Billborn och fortsätter.

– Tony Gustavsson har gjort ett jättejobb med massa olika varianter och han har nog ett trolleritrick i mössan inför den här matchen också. Jag vet inte om de är svaga på fasta situationer, men det är en viktig del i sådana här matcher.

Det faktum att Hammarby får ytterligare en match på hemmaplan och konstgräs ser Billborn bara som en fördel då Lech Poznan till vardags spelar på naturgräs.

– Det är en fördel för oss, det är inget snack om det, säger han.

Fällman om fasta: ”Mår bra av tydlighet”

Lagkapten David Fällman lyfter också fram vikten av noga förberedelser på fasta situationer och hörnor.

– Jag har alltid tyckt att fasta situationer bör man kunna göra mycket mer av. Vi får en bra förståelse för det nu, det är inte bara vikten av en förstaboll utan massa saker runtom kring också. Man har nog en bild av att man ska slå in en hörna och nicka in en boll i mål, och vissa lag har spelare för det, vi hade Björn Paulsen som var bra på det tidigare, säger mittbacken och tillägger.

– Nu kanske vi inte har det men vi är måna om att skapa ytor och lägen för varandra på fasta situationer och göra mål på andra sätt. Jag tycker det är bra och vi är en grupp som mår bra av tydlighet vilket kommer gynna oss.

Matchen mellan Hammarby och Lech Poznan sänds exklusivt i SportExpressen Play. Köp den här.