Bajens Europadröm lever efter krossen

Paulinho.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Europadrömmen lever för Hammarby.

Bajen körde över Degerfors med 4-1 på Stora Valla. 

– Vi släpper in för många mål och gör för få mål, säger Andreas Holmberg i Discovery Plus. 

Det var upplagt för drama när Degerfors tog emot Hammarby på Stora Valla under söndagen. Hemmalaget slåss för ett nytt kontrakt samtidigt som Bajen går för en Europaplats. 

Bortalaget inledde matchen bättre och efter 20 minuter nickade Björn Paulsen in 1-0. Mittbacken var därefter även inblandad i 2-0-målet när han föll i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Astrit Selmani som kyligt rullade in dagens andra mål. 

Paulinho målskytt

Den andra halvleken blev precis som den första. Stor Bajen-dominans och man kunde utöka med två mål. Utskällde Paulinho gjorde sitt första mål för säsongen när han satte 3-0, och med en kvart kvar satte Gustav Ludwigson 4-0 innan Victor Edvardsen reducerade till 4-1, vilket även blev slutresultatet. 

– Jag grät av lycka när jag gjorde mål för jag har väntat på det här målet. Jag är så lycklig över min match och lagets prestation. Det är min första match från start och jag gjorde mål och mitt jobb, vi hade fler chanser att göra mål, det kändes bra, säger Paulinho efter matchen.

Storsegern innebar att Hammarby knappar in poäng- och målmässigt på övriga topplagen, och därmed lever Europadrömmen i allra högsta grad. För Degerfors är det bekymmersamt då man parkerar alltjämt på en kvalplats. 

– Vi är ett bra lag när vi får det att stämma. Men vi släpper in för många mål och gör för få mål. Det är tungt att förlora med fyra bollar, säger tränaren Andreas Holmberg. 

– Vi har två matcher vi måste ha sex poäng. Kan det räcka till en tredjeplats? Perfekt. Kan det räcka till en fjärdeplats? Det kan också ge en Europaplats, med viss tur. Vi strävar bara uppåt, säger målskytten Selmani.

Har sommarens Europaupplevelser ökat suget att nå Europaplatser?

– Det är de matcherna man vill spela. Vi fick inte fylla hela arenan. Kan vi nå Europa igen och fylla hela arenan så kan vi nog nå Conference League-gruppspelet som vi var så nära.