Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inget att kommentera – det är deras problem”

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Det blev ett riktigt målkalas på Tele 2 Arena när Hammarby rivstartade med tre snabba mål.

Tillslut lyckades ett skadedrabbat hemmalag vinna med 6-2 mot IFK Göteborg. 

– Nu mötte vi ett topplag och satte dem på plats. Vi gör sex mål och vi visar alla vad vi går för, säger Muamer Tankovic efter matchen. 

Vladimir Rodic har haft knappt med speltid under säsongen men i matchen hemma mot Göteborg fick han chansen från start. Och det skulle bli en händelserik inledning. 

Rodic behövde inte mer än någon minut innan han hade gett Hammarby ledningen. 

Efter knappt fem minuter var det grönvita laget på tårna igen och Darijan Bojanic gick på skott själv och stod för en riktig fullträff. 

Därefter fick Bajens nyförvärv Aron Johannsson kliva av – och ersattes av Serge-Junior Martinsson Ngouali som gjorde comeback efter en tung skadeperiod. 

I den 13:e minuten var det dags för nytt hemmamål, det när Imad Khalili stod för en fin bredsida. 

Målfesten fortsatte i andra halvlek 

Men färske målskytten Imad Khalili fick sedan kliva av kort därpå med skadekänning – och ersattes av Tim Söderström. 

Inte långt efter kvitterade Blåvitt genom Giorgi Kharaishvili. Hammarbykeepern Johan Wiland räddade första avslutet men returen slank in och det stod 3-1. 

Hemmalaget inledde även piggt i andra halvlek och efter drygt tio spelade minuter hade Richard Magyar rullat in bollen mellan benen på Giannis Anestis. 

Giorgi Kharaishvili gjorde sitt för att Göteborg skulle knappa in och stod för en fin frispark som gick i mål. Men det dröjde inte länge innan Mads Fenger – helt omarkerad kunde peta in det femte grönvita målet.

”Kommer räcka jävligt långt” 

I slutminuterna stod sedan Junior för en läcker assist till Muamer Tankovic som chippade in bollen och skrev slutresultatet 6-2. 

– Vi börjar väldigt bra och inte bara målmässigt utan vi snor många bollar första minuterna, säger Stefan Billborn om matchinledningen. 

Hammarbytränare var överlag var ”jättenöjd” med genomförandet – och likaså var Imad Khalili. 

– Det var viktigt att vinna i dag och att hitta vinnarspåret igen. Vi gör det bra. Det stod 3-0 efter tolv minuter, fantastiskt, säger Hammarbyspelaren. 

Hur långt räcker det?

– Om vi fortsätter så här kommer det räcka jävligt långt. Det är en häftig omgång. Det är spännande matcher hela tiden, nästa vecka är det derby.

Sandberg: ”Skönt att krossa dem” 

Tycker du att motståndarna har en plan för att stoppa er offensiv på hemmaplan?

– Jag förstår att det ser ut så uppifrån, det tycker jag också. Kommer man hit och spelar öppet så åker man på det, så är det, då smäller det, avslutar Imad Khalili. 

Även Simon Sandberg var på gott humör. 

– Det var skönt att krossa dem, alltid gött när man spelat i Häcken, så att köra över Blåvitt är alltid skönt.

– Det viktigaste var att ta tre poäng och hänga med. Vi vill vara längst upp, men vi ska fightas om Europaplatserna. Vi gör det bra i dag.

Muamer Tankovic var även han pigg efter matchen: 

– Matchen var hetsig, rolig match att spela. Vi vann och gjorde sex mål mot ett bra Göteborg, säger målskytten.  

”Vill vi visa att de har fel”

Hur skulle du beskriva Blåvitts försvarsspel?

– Vi gör sex mål mot ett bra lag. Vi har fått så mycket kritik om att vi bara gör sex mål mot dåliga lag. Vi gör mycket mål mot Falkenberg, AFC och lag på botten. Nu mötte vi ett topplag och satte dem på plats. Vi gör sex mål och vi visar alla vad vi går för. Vi har en fantastisk offensiv, det var kul att backarna fick göra mål. IFK Göteborgs backlinje? Jag har inte så mycket att kommentera, det är deras problem, säger Tankovic. 

Tycker du att ni får för lite kredd för ert offensiva spel?

– Nej, inte för lite kredd. Men du vet, så fort vi gör mål mot sämre lagen ska alla hoppa på tåget och säga att ”Hammarby bara gör mål mot dåliga lag”. Nu möter vi ett bra IFK Göteborg och vi gör sex mål, det visar vilken kvalitet vi har.

Ni triggas av snacket?

– Ja, så klart vi gör det. Vi vill visa alla att de har fel, det är så livet fungerar. När någon säger något dåligt så vill vi visa att de har fel.