Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Dagens tempo var på superettannivå”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Hammarby hade chansen att täta gapet till Europaplatserna. 

Men det blev bara en poäng mot Häcken efter att Alexander Jeremejeff kvitterat i slutet av första halvlek. 

– Dagens tempo var, med all respekt, på superettannivå, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic till Discovery plus.

– Jag tycker vi krossade dom i första halvlek, säger Darijan Bojanic.  

Efter Elfsborgs storförlust borta mot Mjällby hade Hammarby chansen att blanda sig i kampen om spel i Europa nästa säsong. Seger borta mot Häcken och Milos Milojevics lag skulle gå upp på lika många poäng som Elfsborg, strax bakom topptrion bestående av Djurgården, AIK och Malmö FF.

Seger såg det också ut att bli när Jon Gudni Fjoluson styrde in ett skott av Gustav Ludwigson efter en dryg halvtimmes spel. Men Häcken skulle komma tillbaka. Alexander Jeremejeff fick ett friläge på stopptid i första halvlek och placerade in kvitteringen bakom David Ousted. Jeremejeff fick bryta matchen i andra halvlek med en skadekänning. 

– Det var en ganska rolig mach att spela. Vi sa att vi skulle köra i dag. Vi gjorde det ganska bra. Men det är lite många kryss nu. Vi vill vinna också, säger Jeremejeff till Discovery plus. 

Anfallaren lämnade sedan lugnande besked om skadan efter matchen. 

Milojevic kritisk mot tempot

I andra halvlek gick båda lagen för segern, men några fler mål blev det inte. Hammarby har nu 34 inspelade poäng och ligger på sjätte plats i allsvenskan. Bajen har sju poäng upp till Malmö FF och AIK. AIK spelar sin match för omgången i morgon kväll, borta mot Degerfors. 

– Jag tror att 1-1 är ett rättvist resultat. Vi är lite besvikna eter ett sent mål i första halvlek. Vi kommer inte upp i nivå, det var inte på den nivån som krävs för att vinna borta mot Häcken, säger Milos Milovevic.

Hammarbys tränare var inte nöjd med tempot i matchen.

– Dagens tempo var, med all respekt, på superettannivå, säger han till Discovery plus. 

Darijan Bojanic tycker att Hammarby skulle ha avgjort matchen redan i den första halvleken. 

– Jag tycker vi krossade dom i första halvlek, synd att vi inte gick in med ledning i halvtid utan släpper in ett riktigt skitmål på en långboll från deras straffområde. Han fick ta ner den och avsluta, inte okej.

– Andra halvlek böljade det, Hawaii-fotboll. Vi kanske gick ner oss när vi släppte in mål precis före halvtid. Dom kanske fick lite energi.

Fyra raka kryssa borta. Hur ska ni kunna vinna borta?

– Vi måste hålla tätt bakåt, men Häcken borta är ingen lätt match. Vi kan inte förvänta oss att vi ska göra fyra fem mål varje gång.

Häckens kvittering betyder att Hammarby inte tog chansen att täta in gapet till Europaplatserna. 

– Det är surt så klart. Vi vet att vi behövde denna vinsten. Men det finns inte så mycket att göra. Vi får ladda inför Norrköping borta och ta en trea där.