Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bajen är på väg att snuva Djurgården på målkungen

Vidar Örn Kjartansson jublar efter sitt 2-0-mål mot Östersund under sin tid i Malmö FF. Foto: BILDBYRÅN
Nu jagas islänningen av Hammarby. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Hammarby har klivit in i jakten på Vidar Örn Kjartansson. 

Och enligt SportExpressens uppgifter kan nu Bajen snuva Djurgården på anfallsvärvningen. Går allt som planerat presenteras anfallaren i nästa vecka. 

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera, säger sportchefen Jesper Jansson. 

Det var för två dagar sedan som SportExpressens kunde avslöja att Djurgården gett sig in i kampen om Rostovs isländske anfallare Vidar Örn Kjartansson. Djurgården hade tagit en första kontakt för att kolla upp möjligheterna till en värvning av spelaren. Då skulle det handla om ett lån fram till sommaren. 

Hammarby bjöd över Djurgården 

För isländska Morgunbladid bekräftade också 29-åringen att Rostov fått in totalt sex lånebud på Kjartansson. Buden kom från Sverige, USA och Astana från Kazakstan.  

Nu kan SportExpressen avslöja att det lutar åt att Hammarby vinner dragkampen om islänningen. Detta på grund av att de mött de ekonomiska villkoren som Rostov hade för ett lån. Lånet sträcker sig fram till den 15 juli. 

Kan bli klar för Bajen inom kort 

En norsk toppklubb var också med i bilden men Kjartansson var tydlig med att han helst ville till en storstad om det skulle bli en flytt från Rostov. 

Hammarby kom också in sent i jakten på spelaren, men klubben gick bland annat bet på ett av sina andra alternativ gällande anfallare. 

Utländskt intresse på Djurdjic

Samtidigt har det kommit in utländskt intresse för Nikola Djurdjic, och Hammarby är därför måna om att få in Kjartansson på lån rätt omgående. 

Inga papper är skrivna ännu och ingenting är helt klart, men går allt som Hammarby planerar väntas islänningen inom kort resa till Stockholm för att genomgå läkarundersökningen och sedan presenteras officiellt. Troligtvis redan i nästa veka. Sedan tidigare har Hammarby värvat in Alexander Kacaniklic, Dennis Widgren, Darijan Bojanic, Gianluca Curci, Kossounou Odilon, Tim Söderström och Jean Carlos de Brito i det här transferfönstret.