Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bajen överkörda i genrepet mot Frej

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

IK Frej och Hammarby träningsspelade på lördagen ute på Vikingavallen.

Men det var superettan-laget som drog det längsta strået.

Frej vann matchen med 4-1 efter mål av bland annat Djurgårdslånet Joseph Ceesay.

– Det är inte okej, säger Jiloan Hamad till C More.

Hammarby ställdes mot superettan-laget IK Frej på Vikingavallen på lördagen. Bajens tränare Stefan Billborn mönstrade en stark startelva med bland annat Simon Sandberg, Björn Paulsen, Jiloan Hamad, Sander Svendsen och Mujo Tankovic från start.

I princip ett ordinarie manskap. Men det räckte trots allt inte för Hammarby mot Frej. Bajen fick dock matchens första målchans, när Hamad lirkade fram bollen till Tankovic vars avslut gick en bit över ribban.

Djurgårdslånet gjorde mål

Frej ville inte vara sämre. Nsima Peter missade ett friläge då avslutet gick över. Men det skulle komma att lossna för hemmalaget.

Joseph Ceesay, lånet från Djurgården, sprang förbi Mats Solheim och spelade fram Peter som pangade in 1-0 till Täbylaget. 2-0 för Frej kom i den andra halvleken genom BP-nyförvärvet Luca Gerbino Polo. Därmed var uppförsbacken rejäl för Hammarby.

Hammarby fick till en reducering. Tankovic höll sig framme på Pa Dibbas inlägg och styrde in 2-1 men närmare än så kom inte Bajen.

I stället kunde Alfred Sigemo tåpaja in 3-1 innan Mattias Bouvin öste in 4-1 på tilläggstid med ett snyggt vänsterskott, som letade sig in bakom Lekström i Bajen-målet.

Frej körde över Bajen

Det blev också slutresultatet - 4-1 till Frej.

Philip Wiström:

– Vi gör det vi snackar om att vi ska göra. Vi spelar på våra styrkor med Luca Gerbino och Nsima där uppe, det är konstigt att inte använda det, säger han till C More.

Jiloan Hamad var inte lika munter i Bajen-lägret:

– Den andra halvleken är väldigt dålig. Vi har ganska mycket boll men det händer inte mycket. Det är inte okej, säger Hamad till C More.

– Jag tycker att första halvleken ser bra ut, det är väl vår bästa halvlek hittills på försäsongen, men vi måste träna på att återerövra bollen och ligga rätt i position. 

– Vi får höja oss allihopa och ta tag i allt. Vi behöver lite tid, men för att få en helhet behöver vi ett par veckor till, avslutar han.

Hammarby ställs mot Vasalund i nästa veckas gruppspel av svenska cupen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!