Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Bajen överkörda i genrepet mot Frej

Publicerad

IK Frej och Hammarby träningsspelade på lördagen ute på Vikingavallen.

Men det var superettan-laget som drog det längsta strået.

Frej vann matchen med 4-1 efter mål av bland annat Djurgårdslånet Joseph Ceesay.

– Det är inte okej, säger Jiloan Hamad till C More.

Hammarby ställdes mot superettan-laget IK Frej på Vikingavallen på lördagen. Bajens tränare Stefan Billborn mönstrade en stark startelva med bland annat Simon Sandberg, Björn Paulsen, Jiloan Hamad, Sander Svendsen och Mujo Tankovic från start.

I princip ett ordinarie manskap. Men det räckte trots allt inte för Hammarby mot Frej. Bajen fick dock matchens första målchans, när Hamad lirkade fram bollen till Tankovic vars avslut gick en bit över ribban.

Djurgårdslånet gjorde mål

Frej ville inte vara sämre. Nsima Peter missade ett friläge då avslutet gick över. Men det skulle komma att lossna för hemmalaget.

Joseph Ceesay, lånet från Djurgården, sprang förbi Mats Solheim och spelade fram Peter som pangade in 1-0 till Täbylaget. 2-0 för Frej kom i den andra halvleken genom BP-nyförvärvet Luca Gerbino Polo. Därmed var uppförsbacken rejäl för Hammarby.

Hammarby fick till en reducering. Tankovic höll sig framme på Pa Dibbas inlägg och styrde in 2-1 men närmare än så kom inte Bajen.

I stället kunde Alfred Sigemo tåpaja in 3-1 innan Mattias Bouvin öste in 4-1 på tilläggstid med ett snyggt vänsterskott, som letade sig in bakom Lekström i Bajen-målet.

Frej körde över Bajen

Det blev också slutresultatet - 4-1 till Frej.

Philip Wiström:

– Vi gör det vi snackar om att vi ska göra. Vi spelar på våra styrkor med Luca Gerbino och Nsima där uppe, det är konstigt att inte använda det, säger han till C More.

Jiloan Hamad var inte lika munter i Bajen-lägret:

– Den andra halvleken är väldigt dålig. Vi har ganska mycket boll men det händer inte mycket. Det är inte okej, säger Hamad till C More.

– Jag tycker att första halvleken ser bra ut, det är väl vår bästa halvlek hittills på försäsongen, men vi måste träna på att återerövra bollen och ligga rätt i position. 

– Vi får höja oss allihopa och ta tag i allt. Vi behöver lite tid, men för att få en helhet behöver vi ett par veckor till, avslutar han.

Hammarby ställs mot Vasalund i nästa veckas gruppspel av svenska cupen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag