Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bajen jagar Europaspel: ”Sett fram emot detta”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

För 14 år sedan fick Hammarby-fansen se sitt lag spela i Europa.

Nu är de tillbaka och anfallaren Astrit Selmani pekar på deras vikt i Europa Conference-kvalmatchen mot NK Maribor.

– Sen vi vann cupen har man sett fram emot dessa matcher, det ska bli kul och roligt att det finns fans på plats, säger han.

Hammarby tar emot Slovenska NK Maribor i Europa Conference League-kvalet på Tele 2 arena. 

Förra året åkte Hammarby ut i Europa-kvalet i den andra rundan framför tomma läktare. Men i år, med publikens hjälp och en ny tränare, har Hammarby helt andra förutsättningar menar anfallaren Astrit Selmani.

– Jag tror verkligen att Milos Milojevic (tränaren) internationella tänk hjälper. Det är skillnad när det är ett lite internationellt tänk. Han har varit med länge, han var med i Europa förra året och vet vad som krävs. Jag tror att han blir bra för oss, säger han.

14 år sedan fansen var på plats

Det är nu 14 år sedan Hammarby-fansen fick se sitt lag spela i Europa, då läktarna ekade tomma under pandemin förra året.

– Det är klart det är stort för fansen, det betyder mycket för allihopa. Vi ska försöka göra en bra match och få ett bra resultat, säger Selmani.

För 24-åringen är det första gången han spelar dessa matcher då han spelade i Varberg förra säsongen.

– Det är kul, det är någonting man har velat och har längtat efter. Sen vi vann cupen har man sett fram emot dessa matcher, det ska bli kul och roligt att det finns fans på plats.

Selmani:  ”Lyssna på vad Milos vill”

NK Maribor inledde ligaspelet i söndags med att vinna. Och för två år sedan slog de ut ett annat svenskt lag i Europa-kvalet, när de vann på bortamålsregeln i förlängningen mot AIK.

– Skillnaden med förra året är att det inte är några bortamål, så man måste få med sig resultatet på ett annat sätt. Vi har en taktik som vi ska följa och vi ska lyssna på vad Milos vill. Sen gäller det att vara fokuserad under 180 minuter, det är inte bara en match och alla detaljer måste sitta. Förhoppningsvis får vi ett bra resultat och går vidare till nästa runda.

Går Hammarby vidare till tredje rundan i ECL-kvalet möter de vinnaren av matchen mellan serbiska Cukaricki och azerbajdzjanska Sumgajit.