Kennedy Bakircioglu i tröjan som nu ska ändras. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Kennedy Bakircioglu i tröjan som nu ska ändras. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Bajen ändrar tröjan efter fansens kritik

Publicerad

Hammarbys nya matchtröjor fick hård kritik från fansen.

Därför väljer klubben nu att göra ändra utseendet på tröjan.

"Vi tackar våra supportrar för en bra och tydlig återkoppling", skriver Hammarby på sin hemsida.

I samband med träningsmatchen mot Esteghlal under påsken så lanserade Hammarby sitt nya matchställ för säsongen.

Fansens reaktioner lät inte vänta på sig.

Och de var allt annat än positiva.

"Ser ut som ett nattlinne med dålig passform och dåligt utförda detaljer. Till nästa säsong bör ni ta fram en tröja med hjälp av fansen. Skärpning", skrev en supporter på hemsidan.

"Fy faan! Asful! Säg upp avtalet med LW och Puma! Dom har aldrig lyckats göra en snygg tröja! Skriv in i stadgarna att Bajen alltid ska ha bredrandigt grönt o vitt!", skrev en annan.

Så förändras Bajens matchställ

Lagets stortstjärna Kennedy Bakircioglu tyckte dock om de nya tröjorna.

– Jag tyckte de var helt okej. Lite ovant med knapparna och så där. Men den satt skönt på kroppen och den såg helt okej ut tycker jag, sa han efter matchen mot Esteghlal.

Men klubben väljer att lyssna på supportrarna och gör nu justeringar på tröjan. En förändring som de meddelar på sin hemsida.

"I samråd med PUMA har Hammarby Fotboll valt att justera årets matchtröja. Justeringen rör det rektangulära området kring knäppningen som var grönt i hemmagenrepet mot Esteghlal. Denna del på matchtröjan kommer att ändras till vitt inför premiären på måndag mot Östersund. Denna ändring görs lokalt och sedan kommer PUMA leverera nya tröjor från fabriken så snabbt som möjligt. Vi tackar våra supportrar för en bra och tydlig återkoppling, vi tackar också PUMA för deras flexibilitet och samarbetsvilja. Detta innebär att replikan av matchtröjan under en tid inte kommer att finnas till försäljning hos Intersport. Vi återkommer med datum när nya replikor av matchtröjan levereras.", skriver de.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag