Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har fått ta så mycket skit”

Foto: Dplay
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Nabil Bahoui blev stor matchhjälte när han avgjorde Stockholmsderbyt mot Djurgården. 

Efteråt förklarade han sin målgest. 

– Jag har fått ta så mycket skit. Jag har blivit smutskastad, säger 29-åringen. 

Det vankades säsongens sista Stockholmsderby när Djurgården tog emot AIK på Tele 2 arena. 

Första halvleken var en chansfattig sådan som och det dröjde ända fram till matchminut 43 innan det small till. 

Sebastian Larsson kapade Fredrik Ulvestad bakifrån och ett mindre bråk bröt ut. AIK-mittfältaren fick ett gult kort av domaren Kaspar Sjöberg och Ulvestad menade i halvtid att Larsson går in för att skada honom. 

AIK fortsätter vinna

I den andra halvleken tog bortalaget över matchen och Paulos Abraham hade ett jätteläge men avslutet gick tätt utanför. 

Med kvarten kvar fick inbytte Nabil Bahoui bollen strax utanför straffområdet. 29-åringen drog i väg ett skott som styrdes via Djurgårdens mittback Jacob Une Larsson och in i mål. AIK-stjärnan firade målet genom att springa rakt mot kamera och gestikulera att det ”snackas”. 

– De som vet, de vet. Jag är glad för lagets och fansens skull. Jag har fått ta så mycket skit. Jag har blivit smutskastad. Jag har familj och barn och har sagt att inte göra media den här hösten, säger matchhjälten. 

”Inte tillräckligt bra”

Djurgården forcerade mot en kvittering men kom aldrig till några heta målchanser och matchen slutade 1-0. AIK:s superform fortsätter och laget har nu inte förlorat sedan augusti. För Djurgården innebar förlusten att man tappar tre mycket värdefulla poäng i jakten på en Europaplats. DIF ligger två poäng bakom Häcken med tre matcher kvar att spela. 

– Vi ligger alldeles för långt ner fortfarande men vi börjar klättra i alla fall. Det var vi spelare som såg till att förlora så pass många matcher i början. Vi är AIK och att ligga åtta är inte tillräckligt bra, säger Sebastian Larsson.

”Det är skit som händer”

DIF-mittbacken Jacob Une Larsson var besviken och menar att de inte skapade tillräckligt. Samtidigt säger han att målet var en slump. 

– Vi spelade mycket på deras planhalva och vann tillbaka bollen, hade vi kunnat bygga vidare på det i andra så hade vi nog tröttat ut dem. Det är sådan skit som händer. Det är en slump att bollen går in, men det är klart att det inte är bra att han får komma i det skottläget så ren. Jag hinner bara vrida på huvudet och försöker täcka så mycket jag kan, då tar den på mig och går in. Det är skit som händer, säger Larsson och fortsätter: 

– Den hade lika gärna kunnat gå utanför känns det som om jag inte hade slängt mig där, så det är klart att det är surt. Men i främsta hand handlar det om att han inte ska få komma i så pass bra skottläge.