Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Badjis egna ord – förklarar nobben

Aliou Badji
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Aliou Badji kunde ha blivit Djurgårdens största försäljning någonsin.

Men anfallaren nobbade ett treårskontrakt värt 50 miljoner kronor från kinesiska Hebai China Fortune, enligt SportExpressens uppgifter.

– Det var väldigt mycket pengar. Men jag vill inte gå till Kina, säger Badji.

Aliou Badji, 21, har under en längre tid ryktats vara på väg bort från Djurgården. 

Det har spekulerats om intresse från klubbar i både Turkiet, Italien, Grekland, Frankrike och Kina. Nu har det dock kommit in ett bud som Djurgården tycker är tillräckligt bra. Det kom från den kinesiska klubben Hebei China Fortune och låg på drygt 50 miljoner kronor, enligt SportExpressens uppgifter.

"Bosse ville att jag skulle acceptera budet"

Men Aliou Badji valde själv att nobba budet. Han berättar nu för SportExpressen om beslutet att tacka nej till Hebai China Fortune, efter Djurgårdens träning på Bosön.

– Det var mycket pengar för både mig och klubben. Jag pratade med Bosse Andersson, han ville att jag skulle acceptera budet, men jag vill inte till Kina just nu. Jag är 21 år gammal och det är för tidigt att gå dit. Självklart är ekonomin en viktig faktor, vi fotbollsspelare behöver försörja oss, och jag hjälper min familj hemma i Senegal. Men det måste ske på rätt sätt. Det är svårt att tacka nej till så stora pengar. 

Aliou Badji fortsätter:

– Jag vill spela i Europa, fortsätta att utvecklas och etablera mig på landslagsnivå. Jag vill bli Afrikas bästa spelare. Det är inte rätt tillfälle att flytta till Kina.

Aliou Badji i Djurgårdens tröja.
Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Badji om budet från Kina

Du vill ha en annan sportslig utmaning?

– Ja, jag vill spela i någon av topp fem-ligorna. Nu är jag här i Djurgården och jag kommer fokusera på det. Jag tror på Gud, och ber att han ska göra det bästa för mig.

Enligt SportExpressens uppgifter skulle Badji få omkring 15 miljoner kronor netto per säsong hos den kinesiska klubben. Kontraktet på tre år var värt omkring 50 miljoner kronor, inklusive sign on. 

Den franska Ligue 1-klubben Amiens ville köpa Badji men erbjöd omkring 25-30 miljoner kronor. Amiens kan dock tänka sig att ge sig in i jakten på Badji igen om klubben lyckas sälja en av sina anfallare som ryktas vara på väg bort.

Vad säger du om lönen som Hebai China Fortune erbjöd dig och övergångssumman på 50 miljoner kronor?

– Det var väldigt mycket pengar. Men jag kan få mer. Det här är fotboll, det är upp till mig att fortsätta göra mål och jag är inte orolig. Jag är väldigt lugn. Det är mycket pengar, men Kina tilltalar mig inte.

Badji: "Vill vara den största transfern"

Vad är din plan, kommer du lämna i januari?

– Ja, jag tror det. Det är lite komplicerat just nu. Det kommer nog bli svårt att lämna, Djurgården kommer begära mycket pengar. Jag hoppas att vi löser det, om vi inte lyckas, så är det inga problem. Jag måste vara redo och började träna i dag. Resten kommer.

Vad var Bosses Anderssons reaktion när du tackade nej till budet?

– Han blev lite besviken och arg. Bosse ville få till den största affären för Djurgården, men jag vill inte till Kina. Självklart vill jag bli den största transfern i Djurgården, men jag vill inte att det ska bli just på det här sättet.