Badji får en riktigt frin träff på volley - och avgör matchen. Foto: C MoreBadji får en riktigt frin träff på volley - och avgör matchen. Foto: C More
Badji får en riktigt frin träff på volley - och avgör matchen.  Foto: C More
Badji firar genom att sparka ner hörnflaggan. Foto: C MoreBadji firar genom att sparka ner hörnflaggan. Foto: C More
Badji firar genom att sparka ner hörnflaggan.  Foto: C More

Badji frälste Dif – med sent drömmål

Publicerad

Djurgården vann mot Bodö/Glimt efter en galen avslutning på matchen.

Inbytte Aliou Badji stod för ett drömmål och firade med att sparka ner hörnflaggan.

Matchen slutade 3-1 till Djurgården.

– Det är ett av mina finare mål, säger Badji efter matchen.

Djurgården genrepade mot norska Bodö/Glimt på lördagen. Tränaren Özcan Melkemichel valde att formera ett starkt manskap med bland annat nyblivne lagkaptenen Jonas Olsson och Jesper Karlström från start. 

På topp fick Kerim Mrabti och Tino Kadewere förtroendet medan Dzenis Kozica fick starta till vänster på mifffältet i ett på pappret uppställt 4-4-2.

Matchen då? Det började först hetta till i den andra halvleken. I den 54:e minuten tog Djurgården ledningen. 

Walker satte straff

Mrabti gick i omkull i straffområdet efter att ha krockat med Bodö/Glimts målvakt.

Kevin Walker gjorde inget misstag från elva meter utan placerade in 1-0 hårt till vänster. Djurgården hade mest boll under den andra halvleken, men det bjöds knappast på någon mål målchanskavalkad.

Bodö/Glimt fick dock till en kvittering. Djurgården stod högt upp med laget något som norrmännen tog vara på och lyckades sätta 1-1.

Badji med drömmål

Men Djurgården vägrade ge upp. Inbytte Aliou Badji fick sista ordet och frälste laget med ett supermål. En perfekt passning från Haris Radetinac bäddade för ett perfekt volleyskott från Badji som tryckte in 2-1.

Stort jubel på Tele2 samtidigt som Badji firade med att sparka ner hörnflaggan med ett stort leende på läpparna. 

På slutet gjorde Bodö/Glimt ett självmål efter att en spelare stött in bollen i eget mål på Othman El Kabirs inspel. 

Djurgården vann med 3-1 inför nästa veckas match i svenska cupen.

Badji: "Ett av mina finare mål"

– Jag är glad att göra mål och trycka dit bollen. Det motiverar mig. Jag hade ett bra tempo inann jag fick en bollen, jag såg att passningen var fin, och hade en bra position, så jag tänkte bara på att trycka dit den på första touchen, säger Badji till C More.

– Det är ett av mina finare mål. Prestationen var bra från oss i dag. Vi sprang konstant. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt. 

Kerim Mrabti:

– Det gäller att hitta formen fysiskt, men vi vinner med 3-1 och gör det bra. Vi har många positiva vibbar i dag. Vi skapar ganska mycket chanser och bygger upp oss bra inför andra halvlek. Vi hade ett bra snack i paus, säger han.

Djurgårdens startelva mot Bodö/Glimt

Tommi Vaiho; Felix Beijmo, Jonas Olsson, Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson; Haris Radetinac, Kevin Walker, Jesper Karlström, Dzenis Kozica; Kerim Mrabti, Tino Kadewere.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag