Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bachirou om bilden: "Jag blev rädd"

Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Skandalscener i allsvenskan när Östersunds målvakt Aly Keita överfölls av en inspringande åskådare.

Östersundsspelaren Fouad Bachirou var först framme och försökte sparka bort 17-åringen.

– Jag blev rädd och adrenalinet tog över, säger Bachirou.

Det var i slutminuterna av det allsvenska mötet mellan Jönköpings södra och Östersund som skandalscenerna inträffade.

En maskerad person – som senare identifierades av polisen som en 17-åring från Södertäljetrakten – tog sig in via kortsidan, förbi säkerhetsvakterna och överföll Östersunds målvakt Aly Keita. Efter matchen var målvakten chockad men mådde efter omständigheterna okej.

När situationen uppstod var Östersundsspelaren Fouad Bachirou, 26, en av de första framme vid Keita. 26-åringen försökte riva bort 17-åringen från sin lagkamrat och delade ut en spark mot honom.

– Jag var en liten bit bort när det hände och försökte skynda mig fram så fort som möjligt. Jag hade aldrig sett något liknande så jag blev orolig för Keita direkt, säger Bachirou efter matchen.

"Adrenalinet tog över"

Vad hann du tänka?

– Inte mycket. Det var bara adrenalinet som tog över. Jag blev rädd. Jag tänkte inte utan agerade bara. Jag försökte få bort honom från Keita. Det fanns inget annat i mitt huvud.

– Jag har aldrig varit med om något liknande så det var väldigt läskigt.

Har du pratat med Keita om händelsen?

– Han var fortfarande chockad efter matchen men han mår okej. För egen del försökte jag bara göra säkert att Keita var okej efter situationen.

"Det är overkligt"

Matchen avbröts och sköts upp. Ett långt säkerhetsmöte tog vid under måndagskvällen mellan polis, matchdelegat, domare och representanter för båda lagen.

– Jag är bedrövad, säger Jönköpings Södras ordförande Sune Lantz.

– Det är overkligt det här. Speciellt med tanke på att vi har haft två underbara matcher här under sommaren där publiken har uppträtt perfekt på. Detta har inte med fotboll att göra. Vi får se vad som framkommer under säkerhetsmötet. Sen måste vi sätta oss ner och se vad som hänt, fortsätter han.

Jönköpings Södras tränare Jimmy Thelin:

– Det viktigaste att Keita mår bra – det är skönt att veta att han gör det. Det är oacceptabelt att det här händer. Vi har hela andra värderingar i fotbollsklubb och det här stämmer inte alls överens med detta, säger han.

Vad vill du se för straff för individen?

– Jag kommer låta polisen och förbundet och sköta detta nu. Jag har fullt förtroende för att de sköter detta på rätt sätt.

Fouad Bachirou:

– Jag är väldigt besviken och chockad över det som har hänt. Och arg. Jag är inte arg på Jönköpings Södra eller någon annan – bara på den här galna människan. Det ska inte kunna hända – inte inom fotbollen eller i världen överhuvudtaget.