Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Axén återvänder till Örebro SK i ny roll

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Alexander Axén återvänder till Örebro SK.

Förre Gais-tränaren får en roll som spelarutvecklingsansvarig tränare.

– Jag är mycket lycklig att återigen vara en del av ÖSK Fotboll, säger Axén i ett pressmeddelande.

Alexander Axén lämnade ett sjunkande skepp när han sa upp sig som tränare för Gais i somras. Fem år tidigare hade han kommit Göteborgsklubben efter att under säsongen 2008 varit assisterande tränare till Sixten Boström i Örebro SK. Nu är han tillbaka.

Axén kommer att ingå i klubbens ”tretränarsystem”, som leds av huvudansvarig tränare Per-Ola Ljung, och få en roll som spelarutvecklingsansvarig tränare. Han har kontrakt från januari 2013.

Starkt lokalt förtroende

– Alexander Axén kommer främst fokusera och ansvara för den individuella utvecklingen av ÖSK Fotbolls spelare i A-laget likväl som i underliggande utvecklingslag, säger Jan Karlsson, Vd ÖSK Fotboll i ett pressmeddelande.

– Vi har en mycket god relation till Alexander sedan tidigare och bedömer hans kompetens, hans personlighet och arbetssätt som oerhört viktiga komponenter när vi nu framåt bygger vår organisation för ökad konkurrenskraft. Alexander har med sitt oerhörda engagemang för individens utveckling tidigare visat prov på vilken skillnad det kan göra för ett lag, vi är övertygade att Alexander kommer bidra med detta i hans hemstad och i ÖSK Fotboll. Alexander har ett mycket starkt lokalt förtroende, är väldigt omtyckt bland spelare i klubbar han verkat i, där han har en speciell förmåga att lyfta och utveckla unga spelare.

"Utmanande"

Axén själv är nöjd över att få återvända till ÖSK.

– Jag är mycket lycklig att återigen vara en del av ÖSK Fotboll, det ligger mig självklart varmt om hjärtat att få komma tillbaka till fotbollen i Örebro och vara med och bygga på något nytt och fräscht tillsammans med Peo och övriga, säger han i ett pressmeddelande.

– Det blir en spännande och utmanande ny roll i ÖSK Fotboll, en ny satsning där jag kommer ansvara för att bättre ta tillvara individens potential. Jag känner Peo sen tidigare och vi har under en tid haft ett utvecklande och mycket konstruktivt snack hur vi ska lägga upp samarbetet.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!