Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Axel Björnström går till Ryssland

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Här är näste svensk i den ryska ligan. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Sirius nära att sälja vänsterbacken Axel Björnström till Arsenal Tula. 

Spelaren genomgår läkarundersökningen och väntas att presenteras inom kort om allt går som det ska. 

Många allsvenska klubbar har den senaste tiden sålt spelare till den ryska ligan. Armin Gigovic, Pontus Almqvist, Filip Dagerstål och Sead Haksabanovic är bara några av spelarna som gått från allsvenskan det senaste året. Nu är det nära att bli en ny övergång från allsvenskan till Ryssland. Sirius Axel Björnström är bara detaljer ifrån att bli klar för Arsenal Tula. Klarar han läkarundersökningen så säljer Sirius sin ytterback till Ryssland och affären kan i så fall bli offentlig inom kort. Förhandlingarna har pågått under en längre tid och parterna är överens om en övergångssumma. 

Väntas skriva på för Arsenal Tula 

Spelaren och Arsenal Tula är också nära att komma överens om de personliga detaljerna i kontraktet. Axel Björnström har varit en nyckelspelrare i Sirius under en längre tid och hade bara ett halvår kvar på sitt kontrakt. Ett par allsvenska klubbar har tidigare varit intresserade av spelaren, men hans tydliga mål har hela tiden varit att komma utomlands i första hand. Björnström har gjort 88 matcher för Sirius, åtta mål och elva framspelningar.