Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avtalet brutet – närmar sig nu Gif Sundsvall?

Linus Hallenius firar en seger mot Falkenberg 2019.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Linus Hallenius kan flytta hem till ”Giffarna”.
Foto: BILDBYRÅN

Det ekonomiska är löst och Linus Hallenius är högaktuell för Gif Sundsvall.

Nu är kontraktet brutet med Apoel FC och han medger han snart kan flytta hem till Medelpad.

– Giffarna är alltid aktuellt. Men så länge jag inte har något förslag att ta ställning till tänker jag inte ringa och jaga klubbar, säger Linus Hallenius till Sundsvalls Tidning.

Under lördagen avslöjade SportExpressen att Gif Sundsvall har hittat finansiärer för att lyckas värva hem Linus Hallenius från Apoel FC i sommar.

Nu är också kontraktet brutet med den cypriotiska klubben och förhandlingar med Gif Sundsvall förväntas ta vid inom kort.

För Sundsvalls Tidning berättar Linus Hallenius att han är glad över att bli fri från kontraktet med Apoel. 

– Nu ska jag träna på egen hand, komma i bra form och sedan får vi se vad jag har att ta ställning till, säger han till ST.

Linus Hallenius: ”Giffarna alltid aktuellt” 

Hallenius vill inte berätta för tidningen om han har fått något kontraktsförslag från Gif Sundsvall att ta ställning till, utan hänvisar till sin agent.

– Det är klart att många klubbar hört av sig då det kommit fram att jag blivit fri spelare. Jag har inte varit i den här situationen så ofta, att jag är fri, så jag ska lyssna på alla förslag som kommer.

Linus Hallenius lämnade Gif Sundsvall sommaren 2019 efter att ha kommit tvåa i skytteligan med 17 mål säsongen dessförinnan. Han förnekar inte att Giffarna ligger nära till hands om han flyttar hem till Sverige.

– Ja, Giffarna är alltid aktuellt. Men så länge jag inte har något förslag att ta ställning till tänker jag inte ringa och jaga klubbar. Nu när jag är fri får klubbarna komma med förslag.

I Apoel FC har Hallenius gjort sex mål på 14 matcher i ligan den här säsongen. Han har också spelat tio matcher i Europa-spelet för klubben och gjort ett mål.