Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg
Foto: Krister AnderssonFoto: Krister Andersson
 Foto: Krister Andersson

Avslöjar: Smith klar för IFK Norrköping

Publicerad

Här är IFK Norrköpings nästa nyförvärv.

Enligt uppgifter till SportExpressen köper de regerande svenska mästarna loss Halmstads mittfältare Eric Smith - som väntas presenteras inom kort.

Det var den 6 januari som SportExpressen kunde avslöja att IFK Norrköping förhandlade om att köpa loss Halmstad BK:s mittfältare Eric Smith, 19.

Då låg parterna fortfarande en bit i från varandra. Men tidigt under den här veckan kom klubbarna överens om en övergångssumma på omkring 1-1,5 miljoner kronor, enligt vad SportExpressen erfar.

Förhandlat en tid

Smiths personliga avtal ska nu också vara på plats och mittfältaren kommer presenteras inom kort. Troligtvis på presskonferens som Norrköping har kallat till klockan 14.00 i dag.

Så här sa klubbens manager Janne Andersson angående Smith för två veckor sedan.

- Jag vill inte kommentera om Eric Smith är på väg till oss eller inte. Men jag känner till Eric väl. Hans pappa var lagledare i HBK i många år och jag har varit på semester med honom när Eric var liten.- Däremot har jag inte känt honom de åren när jag var i Norrköping men följ honom med intresse. Tycker han är riktigt bra spelare.

Nu förstärker alltså Erik Smith IFK Norrköping.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag