Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar: Simon Thern lånas nu ut till AIK

Simon Thern blir AIK:s nästa värvning. Foto: "Go Ahead Eagles V Sc Heerenveen / GERRIT VAN KEULEN/ALL OVER PRESS VI IMAGES
Simon Thern blir AIK:s nästa värvning. Foto: Proshots / PROSHOTS BILDBYRÅN

Simon Thern blir AIK:s nästa värvning.

Enligt SportExpressens uppgifter lånas Thern ut i ett år av holländska Heerenveen – och vid lunchtid på lördagen bekräftades SportExpressens avslöjande när Thern presenterades av AIK.

– Simons spelaregenskaper kommer att utveckla AIK:s spelsätt och hans drivna personlighet kommer att ge laget ytterligare syre till ambitionen att nå en högre placering än 2016, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

AIK vann dragkampen om Kristoffer Olsson. FC Midtjyllands mittfältare köptes loss för omkring åtta miljoner kronor och presenterades på en presskonferens i Solna under tisdagen.

Fyraårskontrakt med Olsson

Klubben skrev ett fyraårskontrakt med 21-åringen som varit lagkapten för U21-landslaget och även fått prova på spel i A-landslaget under Januariturnén i Abu Dhabi.

Olsson har anslutit till träningslägret i Dubai.

Nu har AIK också sett till att ro hem ännu en mittfältsvärvning.

Enligt SportExpressens uppgifter lånas Thern ut av holländska Heerenveen i ett år och han förväntas bli presenterad av AIK under dagen. Fotbollskanalen.se var först med att berätta om AIK:s intresse för Thern.

Thern återförenas i så fall med AIK:s chefstränare Rikard Norling - som hade mittfältaren under sin tid i Malmö FF.

Efter att AIK värvat Kristoffer Olsson var Thern hela tiden AIK:s förstaval på mittfältspositionen.

Presenterades under lördagen

Och vid lunchtid på lördagen bekräftades SportExpressens avslöjande när Thern presenterades av AIK. Klubben meddelar att de är överens om ett låneavtal som sträcker sig över säsongen 2017.

– Simons spelaregenskaper kommer att utveckla AIK:s spelsätt och hans drivna personlighet kommer att ge laget ytterligare syre till ambitionen att nå en högre placering än 2016, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

– Det är fantastiskt kul och jag är glad över att AIK har gett mig denna chansen. Jag ser fram emot ett fantastiskt år och jag hoppas att mina egenskaper på och utanför fotbollsplanen ska kunna hjälpa AIK till ett SM-guld. Nu kör vi, säger Thern själv.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!