Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Säljer Thomas Isherwood till Tyskland

Thomas Isherwood.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Isherwood lämnar ÖFK för spel i Tyskland.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Östersund säljer mittbacken Thomas Isherwood.

Enligt uppgifter till SportExpressen är U21-landslagsmannen nu klar för en flytt till tyska klubben SV Darmstadt - där kontraktet är på 3,5 år.

Övergången väntas bli officiell inom kort.

Det var den 1:a december som SportExpressen kunde avslöja intresset för Östersunds mittback Thomas Isherwood från SV Darmstadt. Den tyska klubben hade lagt ett första bud på U21-landslagsmannen och parterna förhandlade om en övergång.

Nu är affären helt klar.

Enligt SportExpressen uppgifter är klubbarna överens om en övergångssumma och spelaren har också kommit överens med Darmstadt om det personliga kontraktet som sträcker sig över 3,5 år. Isherwood har suttit i karantän sedan i måndags i väntan på att slutföra övergången inför den obligatoriska läkarundersökningen som genomförs på lördag efter Darmstadts ligamatch mot Bochum.

Presenteras inom kort

Om inget förutsett sker i samband med läkarundersökningen kommer övergången att bli officiell inom kort. Spelarens agent vill inte kommentera SportExpressens uppgifter.

– Jag har inga kommenterar, säger Blash Hosseini.

Thomas Isherwood sejour i Östersund stannar därmed på två säsonger. Mittbacken gjorde 25 allsvenska matcher för Östersund den här säsongen och två mål. Han har också gjort sju U21-landskamper.

SV Darmstadt spelar i 2. Bundesliga och ligger i skrivande stund på tiondeplats på 18 poäng, fem poäng upp till femman Fortuna Düsseldorf och Bochum. Holsten Keil toppar ligan på 28 poäng före tvåan Hamburg som är två poäng bakom.