Avslöjar okända dramat: ”Fyra eller fem spydde”

Örebro SK fick problem inför matchen mot Sirius när flera spelare spydde.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Sirius-Örebro slutade 2-1.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Örebros tränare Axel Kjäll tillsammans med Sirius Henrik Rydström på presskonferensen efter matchen.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Örebro SK fick en jobbig uppladdning inför söndagens match mot Sirius.

När domaren blåste i gång spelet var det flera spelare som redan hade haft en tuff dag.

– Någon fick det på bussen och någon fick det på arenan. Det var flera som mådde dåligt och flera som spydde, berättar tränaren Axel Kjäll för Nerikes Allehanda.

En reklamskylt stoppade tillfälligt matchen mellan Sirius och Örebro under söndagskvällen men det var inte det enda märkliga under Örebros matchdag.

– Det var en speciell period innan matchen där vi hade fyra eller fem spelare som spydde innan matchstart. Det skapar en osäkerhet. Jag är imponerad av att spelarna ändå gick ut och gjorde det de gjorde i första halvlek, säger Axel Kjäll till NA efter matchen.

Spelarna insjuknade en efter en inför matchen när laget kom till Uppsala. 

Axel Kjäll: ”Vi får utreda det lite mer”

– Någon fick det på bussen och någon fick det på arenan. Det var flera som mådde dåligt och flera som spydde. Jättesvårt att säga vad det beror på, vi får utreda det lite mer. Många spelare krigade sig igenom och mådde inte jättebra, några spelade 90 minuter. Det var en speciell uppladdning, säger Axel Kjäll.

Han vill dock inte skylla 2-1-förlusten på spelarnas hälsa.

– Jättesvårt att säga. Tappar man energi i form av kost så kan det påverka, men det är ingenting jag vill skylla på. Mer kredd till spelarna som körde på.

Örebros förlust gör att laget ligger kvar på 13:e plats i allsvenskan med sina sex poäng. Hemmalaget Sirius går upp på 11 poäng och en andraplats i tabellen.

Det går fortsatt tungt för Hammarby i allsvenskan. Borta mot BK Häcken föll laget med hela 3-0 – något som var extra tungt för Häckenfostrade Paulinho.
Ola Toivonen var tillbaka på planen för Malmö FF, för första gången på tolv år. Då kom lagets första allsvenska förlust för säsongen – och Toivonen var inte nöjd efteråt.