Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Avslöjar: Michelsen sparkas av Hammarby

Publicerad

Jakob Michelsen sparkas av Hammarby. 

Enligt SportExpressens uppgifter fick han beskedet på ett möte under onsdagskvällen. 

Att Michelsen lämnar Bajen väntas bli officiellt under morgondagen. 

Det var Nerikes allehanda som för några dagar sedan kunde avslöja att Alexander Axén var aktuell att ta över som ny tränare i Hammarby - och att Bajen övervägde att göra sig av med Jakob Michelsen. 

Enligt SportExpressens uppgifter har nu också Michelsen fått sparken. Han fick beskedet under ett möte under onsdagskvällen där delar av Hammarbys sportsliga ledning var med

Gör sig av med Michelsen 

Därmed gör sig Hammarby av med den danske tränaren knappt ett år efter att de anställt honom. Anledningen till att han sparkas ska vara flera. Först och främst handlar det om att Hammarby ska ta en ny inriktning vad det gäller tränarrollen - där man ska bygga ett tränarteam mer än att ha en stark huvudtränare. 

 

Billborn och Pablo får betydande roller 

Där kommer nu Stefan Billborn och Pablo Pinones-Arce att få betydande roller den här säsongen. Billborn är också ett alternativ att ta över efter Michelsen. 

Samtidigt handlar det om att Michelsen inte infriat de förväntningar som klubben haft på honom. Framför allt handlar det där om att tränaren har misslyckats med att skapa en röd tråd i spelet och heller inte lyckats med att sätta det passningsorienterade spelet som utlovades när han kom. 

Mellberg och Axén intervjuade

Dessutom har hans ständiga laborerande med startelvorna och positionsbytena för spelarna inte gillats av den sportsliga ledningen och delar av spelartruppen. 

Vem som tar över som huvudtränare i Hammarby väntas bli klart inom de närmaste veckorna - och där har klubben bland annat intervjuat Olof Mellberg och Alexander Axén. Mellberg ska dock inte vara aktuell för tränarjobbet i nuläget. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag