Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar: Michelsen sparkas av Hammarby

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jakob Michelsen sparkas av Hammarby. 

Enligt SportExpressens uppgifter fick han beskedet på ett möte under onsdagskvällen. 

Att Michelsen lämnar Bajen väntas bli officiellt under morgondagen. 

Det var Nerikes allehanda som för några dagar sedan kunde avslöja att Alexander Axén var aktuell att ta över som ny tränare i Hammarby - och att Bajen övervägde att göra sig av med Jakob Michelsen. 

Enligt SportExpressens uppgifter har nu också Michelsen fått sparken. Han fick beskedet under ett möte under onsdagskvällen där delar av Hammarbys sportsliga ledning var med

Gör sig av med Michelsen 

Därmed gör sig Hammarby av med den danske tränaren knappt ett år efter att de anställt honom. Anledningen till att han sparkas ska vara flera. Först och främst handlar det om att Hammarby ska ta en ny inriktning vad det gäller tränarrollen - där man ska bygga ett tränarteam mer än att ha en stark huvudtränare. 

 

Billborn och Pablo får betydande roller 

Där kommer nu Stefan Billborn och Pablo Pinones-Arce att få betydande roller den här säsongen. Billborn är också ett alternativ att ta över efter Michelsen. 

Samtidigt handlar det om att Michelsen inte infriat de förväntningar som klubben haft på honom. Framför allt handlar det där om att tränaren har misslyckats med att skapa en röd tråd i spelet och heller inte lyckats med att sätta det passningsorienterade spelet som utlovades när han kom. 

Mellberg och Axén intervjuade

Dessutom har hans ständiga laborerande med startelvorna och positionsbytena för spelarna inte gillats av den sportsliga ledningen och delar av spelartruppen. 

Vem som tar över som huvudtränare i Hammarby väntas bli klart inom de närmaste veckorna - och där har klubben bland annat intervjuat Olof Mellberg och Alexander Axén. Mellberg ska dock inte vara aktuell för tränarjobbet i nuläget. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!