Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Matej Chalus på väg att lämna Malmö FF

Matej Chalus.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Matej Chalus kan vara på väg bort från Malmö FF.

Enligt uppgifter till Expressen har holländska Groningen visat intresse för mittbacken och förhandlingar ska föras med MFF om en potentiell övergång.

Det var inför förra säsongen som Malmö FF värvade in den tjeckiska mittbacken Matej Chalus, 24, från Slovan Liberec på ett kontrakt fram till december 2025. 

Men debutsäsongen hos de himmelsblå blev ingen succé. Chalus medverkade bara i tio allsvenska matcher varav fyra från start i MFF-tröjan.

Nu kan det vara så att 24-åringen är på väg bort redan efter ett år i klubben. Enligt uppgifter till Expressen har holländska Groningen visat intresse för Chalus.

Chalus på väg bort

Förhandlingar förs just nu med Malmö FF om en övergång och det återstår att se ifall klubbarna kan komma överens om en affär. Ingenting är klart eller påskrivet.

Blir övergången av innebär det att Chalus sejour i MFF blir nästan exakt ett år. MFF har i vinter redan värvat en mittback i form av Derek Cornelius och Noah Eile har återvänt från lånesejouren i Mjällby.

Tidigare i vinter har MFF värvat Anton Tinnerholm, Taha Ali och vänsterbacken Gabriel Busanello från brasilianska Chapocoense samtidigt har man sedan en tid tillbaka velat frigöra utrymme i truppen. Där är Malik Abubakari på väg till cypriotiska AEK Larnaca. Nu kan Chalus vara näste man som är på väg bort ifall alla parter kan enas om en affär.

Malmö FF:s tränare Henrik Rydström bekräftar att både Chalus och Abubakari är på väg bort från klubben. Ingen av dem spelar fredagens träningsmatch mot Nordsjälland och ingen av dem följer med när laget åker till Spanien för träningsläger på måndag.

– Jag vet inte om affärerna är hundra procent klara så jag vill inte sabba något där men jag har ju sagt hela tiden att vi är många i truppen. Vi försöker, i samspråk med spelaren i fråga, hitta om det ska vara något permanent eller utlåning. Spelare behöver lite olika saker beroende på var de är i karriären. De hade båda haft svårt att få speltid här om vi tittar kortsiktigt. Så vi har förhoppningsvis hittat bra lösningar för båda, säger Rydström.