Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Linus Wahlqvist på väg att lämna IFK Norrköping

Linus Wahlqvist.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linus Wahlqvist, 26, är nära att lämna IFK Norrköping för utlandet.

Enligt Expressens uppgifter slutförhandlar IFK just nu med polska Pogoń Szczecin, som tränas av Jens Gustafsson, och mycket talar för att man kommer överens.

IFK Norrköpings Linus Wahlqvist, 26, har kontrakt med IFK Norrköping fram till sommaren och försvararen har under en längre tid ryktas bort från klubben för en flytt utomlands. Det fanns intresse redan i somras, från en rad klubbar, men då ville Norrköping behålla backen säsongen ut för att säkra allsvenskt kontrakt.

Expressen kunde den 21:a november avslöja att den polska klubben Pogon Szczecin lagt ett bud, värt omkring en halv miljon kronor, på Wahlqvist som Norrköping tackat nej till då man ansåg budet på tok för lågt för att vilja släppa spelaren i vinter.

Pogon Szczecin, som tränas av den tidigare Norrköpingtränaren Jens Gustafsson, har dock legat på hårt den senaste tiden för att värva försvararen omgående och enligt uppgifter till Expressen är Linus Wahlqvist nu nära att lämna Norrköping som slutförhandlar med Pogon Szczecin om en övergång.

Parterna förhandlar just nu om de sista detaljerna och även om inget är påskrivet, så talar mycket för att parterna kommer överens inom de närmsta veckorna. Övergångssumman kan landa på omkring tre till fyra miljoner kronor där en del bonusar ska vara inkluderat.  Pogon Szczecin ligger för närvarande fyra i den polska ligan, tolv poäng bakom ettan Rakow. I laget finns också svensken Pontus Almqvist som även han har en bakgrund i Norrköping.