Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Klubbarna överens – Hammarby säljer Veton Berisha

Veton Berishas dagar i Hammarby är räknade.

Enligt uppgifter till Expressen, från flera av varandra oberoende källor, är Hammarby och Molde överens om en övergångssumma.

De norska ligamästarna köper loss Berisha för omkring 40 miljoner kronor. 

Hammarby slog på stora trumman i somras. 

Veton Berisha värvades till klubben från Viking Stavanger för omkring 17 miljoner kronor, vilket var en av Bajens dyraste investeringar i en spelare.

Berisha lyckades dock bara göra fyra mål på 14 matcher under hösten och i vinter har Molde velat värva anfallaren, vilket Nettavisen rapporterade om innan nyår.

Fick två bud nobbade

Expressen kunde därefter rapportera att Molde förberett bud och att klubbarna varit i kontakt om en affär. Molde har haft Berisha som sitt huvudspår som ersättare till David Datro Fofana efter att anfallaren såldes till Chelsea för omkring 130 miljoner kronor.

Förhandlingarna mellan Hammarby och Molde har pågått en tid och Bajen har bland annat tackat nej till bud i 25-miljonersregionen från de norska ligamästarna. Den senaste veckan har klubbarna förhandlat och kommit med flera motbud, där det framför allt har handlat om betalningsupplägg och bonusar.

Klar för flytt

Men efter en tid av intensiva samtal gällande övergångssumman och det ekonomiska paketet är nu Hammarby och Molde slutligen överens om en övergång, enligt Expressens uppgifter. Veton Berisha säljs till de norska ligamästarna efter bara ett drygt halvår.

Enligt uppgifter till Expressen betalar Molde omkring 34 miljoner kronor till Hammarby i en fast del. Sedan tillkommer bonusar på omkring 5-6 miljoner vilket gör att den totala summan kan landa på runt 40 miljoner kronor för Hammarbys del om bonusarna slår in.

Veton Berisha har hela tiden haft en stor önskan om att flytta till Molde. Han ser det som rätt steg och vill också få chansen till att kvala till Champions League i sommar med Molde. Samtidigt har Hammarby känt att man gör en bra affär och att man med pengarna kan investera ännu mer i klubben inför allsvenskan 2023.