Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Jacob Ondrejka kan lämna Elfsborg för AZ Alkmaar

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Jacob Ondrejka, 20, kan vara på väg bort från Elfsborg.

Expressen kan avslöja att Boråsklubben just nu förhandlar med AZ Alkmaar om en övergång och det återstår att se ifall klubbarna kommer överens.

Det var inför säsongen 2020 som Elfsborg värvade Jacob Ondrejka, 20, från Landskrona Bois. Förra säsongen gjorde den offensiva yttern fyra mål och tre assist på 30 matcher.

Kontraktet med Boråsklubben löper över denna säsong och ännu har parterna inte kommit överens om en förlängning. Där har Elfsborg försökt förlänga med talangen utan resultat.

– Man vill ju bli så bra som möjligt och då är ju inte Sverige det bästa att vara kvar i hela livet. Så någon gång vill man ju ta steget ut. Sedan får man se när det blir, om det blir nu i vinter, i sommar eller nästa vinter eller sommar. Jag har ingen stress. Jag är ändå bara 20 år, sa Ondrejka till Fotbollskanalen för några veckor sedan.

Kan lämna för AZ

Ondrejka jagades redan förra året av flera utländska klubbar. Bland annat ville Besiktas och AZ Alkmaar värva spelaren då men någon affär blev aldrig av och spelaren blev i stället kvar i Elfsborg säsongen ut.

Nu kan dock en övergång vara på gång.

Enligt uppgifter till Expressen vill AZ Alkmaar värva Jacob Ondrejka från Elfsborg något man har meddelat Boråsklubben om. Just nu förhandlar klubbarna om en affär och det återstår att se ifall klubbarna kommer överens om en övergångssumma och en affär.

Det internationella transferfönstret stänger på tisdag nästa vecka och det återstår att se ifall det hinner bli en affär innan fönstret stänger. AZ Alkmaar ligger just nu tvåa i Eredivisie två poäng bakom Feyenoord. I AZ finns sedan tidigare finns fler svenskar i form av Mayckel Lahdo och Jesper Karlsson.

Expressen har sökt Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.