Avslöjar: Hosam Aiesh jagas av FC Seoul i Sydkorea

Hosam Aiesh.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hosam Aiesh, 27, har träffat IFK Norrköping.

Men yttern har också bud från utlandet att ta ställning till.

Enligt uppgifter till Expressen vill FC Seoul från Sydkorea värva Aiesh.

Det var i måndags som Expressen kunde avslöja att IFK Norrköping var intresserade av Hosam Aiesh och att parterna skulle träffas under veckan för ett möte.

Norrköping har med Aiesh på en lista över tänkbara värvningar och överväger om man ska gå för spelaren som just nu står utan kontrakt sedan han lämnade IFK Göteborg.

Samtidigt överväger 27-åringen sina alternativ då han sedan en tid tillbaka haft anbud från både Sverige och utlandet att ta ställning till.

Intresse från Asien

Nu kan vi berätta om en av klubbarna som jagar mittfältaren från utlandet. Enligt uppgifter till Expressen så vill sydkoreanska FC Seoul värva Aiesh i vinter. FC Seoul spelar i sydkoreanska högstaligan och slutade på en åttondeplats i år.

Mittfältaren har fått ett kontraktsförslag som han kommer att ta ställning till under de kommande veckorna. Spelaren har inte bråttom med ett beslut utan kommer värdera sina alternativ noga och där är fortfarande IFK Norrköping ett alternativ för 27-åringen.

Det har under de senaste åren blivit allt vanligare att sydkoreanska klubbar värvar från allsvenskan. I K-League återfinns ett gäng svenskar. Darijan Bojanic spelar i mästarlaget Ulsan Hyundai, Dino Islamovic och Kevin Höög Jansson i Gangwon FC och Jonathan Ring i Jeju United.