Foyston och Högmo. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foyston och Högmo. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Avslöjar: Han följer med Högmo till Norge

Publicerad

LONDON. Martin Foyston följer med Per-Mathias Högmo till Norge,

Enligt SportExpressen.se:s källor i England kommer engelsmannen att bli Högmos högra hand i norska landslaget.

Anställningen hos det norska fotbollförbundet väntas bli officiell inom några dagar.

Det var när Per-Mathias Högmo tog över som huvudtränare i Djurgården som han tog in engelsmannen Martin Foyston som en av flera assisterande tränare, men ansvar för individuell utveckling och videoanalyser som främsta arbetsområde.

Sedan dess har engelsmannen hyllats av både spelare och ledare i Dif för sitt arbete i klubben sedan i somras.

Nu kan Foyston lämna Djurgården.

Blir assisterande i Norge

Han kommer nämligen att göra Per-Mathias Högmo sällskap i norska landslaget.

Enligt engelska uppgifter till SportExpressen.se blir Foyston, som tidigare arbetat i Fulham, Högmos assisterande tränare i Norge.

Anställningen hos det norska fotbollförbundet väntas bli offentligt inom kort.

SportExpressen.se har förgäves sökt Djurgårdens sportchef Anders Grönhagen för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag