Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: KAY INT VEEN / BILDBYRÅN PROSHOTSFoto: KAY INT VEEN / BILDBYRÅN PROSHOTS
 Foto: KAY INT VEEN / BILDBYRÅN PROSHOTS

Nobbar rivalen – klar för Bajen

Publicerad

Hammarby köper loss Muamer Tankovic från AZ Alkmaar. 

Enligt SportExpressens uppgifter är en affär nu helt klart och svensken flyger till Stockholm inom kort. 

Bajen vann dragkampen om "Mujo" med flera andra klubbar - däribland IFK Norrköping. 

UPPDATERING: Hammarby har nu presenterat Tankovic på sin hemsida.

Efter U21-EM kunde SportExpressen avslöja att IFK Norrköping jobbade hårt på att värva hem Muamer "Mujo" Tankovic. 22-åringen som tidigare spelat i klubben sa då att han skulle bestämma sig angående framtiden efter sin semester. Sedan dess har flera klubbar varit med i bilden. 

Däribland ett antal holländska klubbar som velat låna spelaren. Under onsdagen rapporterade Fotbollskanalen att Hammarby också var en av klubbarna som var med i kampen om Tankovics underskrift. Nu kan SportExpressen avslöja att det är Bajen som vinner dragkampen om den jagade svensken. 

Skrivit treårskontrakt

Klubben är överens med AZ Alkmaar om en övergångssumma och spelaren köps därmed loss från den holländska klubben som han representerat sedan han lämnade engelska Fulham för snart tre år sedan. I Premier League blev det tre matcher för Tankovic där han bland annat startade mot självaste Manchester United. 

I AZ Alkmaar var han en given startspelare till en början men under den senaste tiden har han inte fått någon speltid alls. 

Hammarby bekräftar nu på sin hemsida att de tecknat ett treårskontrakt med Tankovic.

– Muamer är en väldigt etablerad spelare med mycket på sitt CV trots att han bara är 22 år, och kan bidra stort till vår offensiv, både på kort och på lång sikt. Vi ser honom främst som ett forwardsalternativ, även om han kan spela på alla offensiva positioner. Vi är väldigt stolta och glada över att han vill komma till Hammarby, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande. 

Sammanlagt blev det 58 matcher och tio mål för Tankovic i den holländska klubben. Han har också varit given i U21-landslaget under en längre tid men under EM-slutspelet i Polen valde Håkan Ericson att satsa på andra spelare i startelvan. Muamer Tankovic debuterade för det svenska A-landslaget i en träningsmatch mot Turkiet i Ankara i mars 2014. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag