Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar:  Elfsborg ute efter Tom Söderberg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Jan Wiriden

Elfsborg vill värva Häckens försvarsstjärna Tom Söderberg.

Enligt SPORT-Expressens uppgifter står han högst upp på tränare Jörgen Lennartssons önskelista över tänkbara spelare att förstärka försvaret med.

- Jag har hört om Elfsborgs intresse, men inte sett något konkret ännu, säger Söderberg.

Elfsborg såg för några omgångar sedan att ha skaffat sig ett drömläge att ta hem SM-guldet - då laget ledde allsvenskan överlägset och hade skaffat sig ett behagligt försprång gentemot de andra topplagen.

Men efter att bland annat ha inkasserat en chockförlust med 5-1 mot Åtvidaberg och bara fått 0-0 borta mot Mjällby skiljer nu bara sex poäng ner till tvåan Malmö FF, samtidigt som AIK och HIF är med i guldracet igen.

Nu tittar också Elfsborg på att förstärka upp defensiven.

Enligt SPORT-Expressens uppgifter vill tränaren Jörgen Lennartsson värva Häckens försvarsstjärna Tom Söderberg, 25.

"Kan störa"

Söderberg har ett utgående kontrakt och någon förlängning i Häcken ser det inte ut att bli - vilket gör att den A-landslagsmeriterade spelaren kan skriva på för en ny klubb redan nu, spela ut sitt kontrakt och sedan lämna gratis efter säsongen.

Om inte någon klubb väljer att köpa loss honom tidigare.

- Jag har också hört om intresset från Elfsborg, men inte sett något konkret ännu. Jag för diskussioner med Häcken men vi har ännu inte lyckats komma överens. Vi får se vad som händer, säger Söderberg.

Känner du att du vill prova på något nytt?

- Jag koncentrerar mig enbart på Häcken just nu och har sagt till min agent att jag inte vill veta något om några intresserade klubbar förrän det är konkret. I vissa lägen kan det ju störa en del när man spelar matcher och så vidare, säger han.

Elfsborgs sportchef menar att klubben i nuläget är nöjda med truppen, men att man aldrig vet vad som händer så länge transferfönstret är öppet.

- Vi är väl rätt nöjda med vår trupp i nuläget, om du pratar om sommarfönstret. Sedan får man alltid ta en diskussion med tränaren och se vad han vill och hur han vill förstärka.

"Nöjda med vår trupp"

Ni har en del äldre spelare i backlinjen, bland annat Andreas Augustsson och Andreas Klarström. Man kan tänka att ni vill ersätta dom?

- Nu spekulerar du. Man vet aldrig vad som händer, men just i nuläget är vi nöjda med truppen.

Enligt våra uppgifter är Tom Söderberg ett namn Jörgen Lennartsson vill ha in?

- Som jag sa så jobbar vi inte aktivt med att vi in någon just nu, utan är nöjda med vår trupp. Sedan blir det en diskussion med tränaren sedan om eventuella förstärkningar i framtiden.