Avslöjar: Besard Sabovic återvänder till Djurgården

Besard Sabovic i U21-landslaget.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Mittfältaren under sin tidigare sejour i Djurgården.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Djurgården spetsar truppen inför guldstriden.

SportExpressen kan avslöja att Besard Sabovic är klar för klubben.

Kontraktet är skrivet över 2,5 år och affären blir officiell inom kort.

Det var den 27:e juli som SportExpressen berätta att Djurgården förde samtal med Besard Sabovic, 24, om en övergång och att klubben erbjudit spelaren ett kontraktsförslag. 

En comeback i Djurgården var därmed högaktuell efter att mittfältaren brutit kontraktet med Khimki i Ryssland och sedan dess har Sabovic hållit i gång med Blåränderna.

Parterna har förhandlat under de senaste veckorna och nu är man i mål.

Klar för en återkomst

SportExpressen kan avslöja att Besard Sabovic är klar för Djurgården. Parterna är överens om en övergång och om de personliga villkoren. Kontraktet med klubben sträcker sig över 2,5 år och om inget oförutsett inträffar kommer övergången att offentliggöras inom den närmsta veckan.

Det blir därmed en comeback för Sabovic i Djurgården som han representerade mellan 2016 och 2019. Sammanlagt har han gjort ett mål och en assist på elva matcher för klubben i allsvenskan.

Besard Sabovic har tidigare i karriären även representerat Dalkurd, Mjällby, Kayserispor och BP. Det här blir Djurgårdens andra värvning under sommarfönstret efter att man tidigare i juli värvat hem Marcus Danielson från kinesiska Dalian Pro.

TV: Ekdal vill locka hem brodern