Sander Svendsen under en träningsmatch mot FC Köpenhamn Foto: / BILDBYRNSander Svendsen under en träningsmatch mot FC Köpenhamn Foto: / BILDBYRN
Sander Svendsen under en träningsmatch mot FC Köpenhamn Foto: / BILDBYRN
Sander Svendsen, till höger, i Moldetröjan Foto: / DIGITALSPORT / MARIUS SIMENSEN / BILDBYRNSander Svendsen, till höger, i Moldetröjan Foto: / DIGITALSPORT / MARIUS SIMENSEN / BILDBYRN
Sander Svendsen, till höger, i Moldetröjan Foto: / DIGITALSPORT / MARIUS SIMENSEN / BILDBYRN
Foto: CAROLINE LARSSONFoto: CAROLINE LARSSON
 Foto: CAROLINE LARSSON

Anfallaren nära allsvensk klubb

Publicerad

Hammarby ser ut att ha hittat ytterligare en anfallsförstärkning. 

Enligt SportExpressens uppgifter köper Hammarby loss Molde FK:s unge anfallare Sander Svendsen. 

Förhandlingarna är i princip klara och han väntas anlända till Stockholm inom kort. 

Hammarby har varit den mest aktiva allsvenska klubben under transferfönstrets sista dagar. SportExpressen har kunnat avslöja att klubben värvat både vänsterbacken Oscar Krusnell och offensive mittfältare och anfallare Muamer Tankovic från AZ Alkmaar. Det allsvenska fönstret stänger klockan 00.00 natten mot lördag och innan dess siktar klubben på att ha gjort klart med minst ännu ett nyförvärv. 

Väntas landa i Stockholm 

Det handlar om Moldes 20-årige anfallare Sander Svendsen. Förhandlingarna med Molde och spelaren har pågått ett tag och vad SportExpressen erfar återstår bara små detaljer innan spelaren presenteras officiellt.  Det bekräftar flera av varandra oberoende källor. Inget är helt klart men går allt som planerat reser spelaren till Stockholm inom kort för att sedan presenteras officiellt av Hammarby. Fotbollskanalen var först att rapportera om övergången.  Svendsen har tillhört flera av Norges ungdomslandslag och under den gångna säsongen har han stått för fyra mål och tre framspelningar på 15 matcher för Molde, som numera tränas av Djurgårdens förre tränare Mark Dempsey. 

Tränas av Dempsey

Svendsen sitter på ett utgående kontrakt som klubben tidigare inte lyckats att förlänga. Om inget oförutsett händer ser det nu alltså ut att bli Hammarby som blir nästa klubbadress för den norske anfallaren. 

Sedan tidigare har också Hammarby förhandlat med Martin Pusic från Midtjylland och har även för tillfället yttern Maicon från italienska Livorno på provspel. 

SportExpressen har förgäves sökt Moldes sportchef Ole-Gunnar Solskjaer och Hammarbys sportchef Jesper Jansson för en kommentar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag