Foto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

Avslöjar: Allsvenske profilen återvänder

Publicerad

Örebro SK får hem sin drömvärvning.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Bröndbys Michael Almebäck klar för ÖSK. Övergången blir officiell i nästa vecka.

- Vi har fem mittbackar i truppen just nu så det skulle inte vara omöjligt att Michael lämnade, säger Bröndbys sportchef Troels Bech.

Mittbacken Michael Almebäck var förra säsongen utlånad till Esbjerg och har inte motsvarat förväntningarna i Bröndby - där han haft en del skadeproblem och haft svårt att ta en ordinarie plats.

När han kom tillbaka från lånet från Esbjerg har nu Bröndby fem mittbackar i truppen.

Men inte så länge till.

Enligt SportExpressens uppgifter lämnar nu Almebäck den danska klubben.

Ny klubbadress blir Örebro SK.

Övergången väntas bli officiell under nästa vecka då spelaren kommer att presenteras.

Därmed återvänder Almebäck,27, till klubben han lämnade 2011.

- Jag kan inte säga något officiellt ännu. Men när Michael Almebäck återvände från lånet så har vi fem mittbackar i truppen. Det är inte omöjligt att Michael lämnar klubben.

- Mer kan jag inte säga just nu, säger Bröndbys sportchef Troels Bech.

Sedan tidigare har Örebro värvat amerikanen Brendan Hines-Ike till backlinjen. Nu lär han få bilda mittbackspar med ett hemvändande utlandsproffs säsongen 2016.

SportExpressen har förgäves sökt Almebäcks agent Jonas Wirmola för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag