Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK tar in sitt fjärde nyförvärv inför hösten

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Tidigare kunde Expressen avslöja att AIK var när att göra klart med ett fjärde nyförvärv i Rui Modesto.

Nu står det klart att 23-åringen är klar för spel i klubben och ansluter från finska FC Honka. 

– Han rankas som en av finska ligans bästa spelare. Vi tror att Rui kan bli ett riktigt utropstecken i allsvenskan 2023, säger AIK:s Manuel Lindberg.

Det var den 18:e november som Expressen rapporterade att AIK slutförhandlade med FC Honka om en värvning av Rui Modesto. Bara detaljer återstod innan affären var klar.

AIK och FC Honka hade enats om ramarna för en övergång och en prislapp. Det enda som återstod var för spelaren att komma överens med AIK om de personliga villkoren.

Under måndagen kunde Expressen presentera uppgifter gällande att AIK och Rui Modesto kommit överens om ett kontrakt. De personliga villkoren var färdigförhandlade, även Honka och AIK har kommits överens om en övergångssumma.

Nu står det klart att 23-åringen är klar för klubben, det meddelar de under måndagseftermiddagen.

– Rui är en spelare vi kunnat följa på nära håll i Finland under en längre tid. Han är en snabb, mycket löpstark spelare som gillar att äga sin kant. Han har en bra passningsfot och är en poängspelare från sin kant vilket är något vi har saknat de senaste säsongerna, säger Manuel Lindberg, vd, klubbdirektör och tf sportchef i AIK i ett pressmeddelande.

Hyllas: ”En av ligans bästa spelare”

Han fortsätter:

– Rui är användbar som både winger, högerback och ytter och rankas som en av finska ligans bästa spelare. Vi tror att Rui kan bli ett riktigt utropstecken i allsvenskan 2023.

Modesto gjorde 21 framträdanden för FC Honka den gångna säsongen och lyckades göra tio assist och sex mål för klubben. 

– Jag vill tacka klubben för att de tror på mig och för den här möjligheten. Jag ser framemot utmaningen att spela för den största klubben i Sverige. Jag ser framemot att få spela framför supportrarna i AIK:s färger, säger Modesto.

Tidigare i karriären representerade han Vitoria de Setubal FC. Nu har Modesto skrivit på ett avtal till 2025 med Solnaklubben.

Därefter kommer AIK att presentera sin fjärde värvning inför 2023. Klubben har redan gjort klart med Omar Faraj, Abdussalam Magashy och Abdihakin Ali inför kommande säsong.

Hammarbys 17-åring slår till med ett drömmål