Avslöjar: AIK jagar U21-landslagsmålvakt

Carlgren. Foto: Andreas L Eriksson

AIK:s målvaktsjakt kan vara över inom de närmsta veckorna.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se har klubben varit i kontakt med Brage angående U21-landslagets målvakt Patrik Carlgren.

- Jag vill inte kommentera några klubbar, men det finns ett stort intresse kring Patrik, säger Brages sportchef Michael Kallbäck.

AIK är på jakt efter en målvakt efter det att den kroatiske målvakten Ivan Turina hastigt avlidit i början av maj.

Inom några veckor kan jakten vara över.

Enligt SportExpressen.se:s uppgifter har nämligen AIK:s sportsliga ledning siktat in sig på Brages U21-landslagsmålvakt Patrik Carlgren, 21.

AIK ska ha tagit kontakt med Brage för någon vecka sedan och har inlett diskussioner kring målvakten med klubben. Ännu är parterna inte överens om en övergångssumma, men Carlgren står överst på "Gnagets" önskelista över nya spelare.

"Stort intresse kring Patrik"

Sportchefen Michael Kallbäck vill inte kommentera några enskilda klubbar, men bekräftar att intresset kring Carlgren är stort.

– Jag kommenterar aldrig några klubbar, men det finns ett stort intresse kring Patrik, säger sportchefen Michael Kalbäck.

AIK:s sportchef Björn Wesström är fårodig när det gäller målvaktsjakten.

– Vi har en målvaktssituation just nu som gör att vi inte behöver stressa fram något beslut, men vi utvärderar situationen och när något är klart meddelar vi det på vår hemsida, säger han.