Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Avgjorde finalen - nu är han het i Turkiet

Publicerad
Uppdaterad
Ivan Obolo fick glädjefnatt när han sköt cupguldet till AIK - men nu talar allt för att argentinaren gjort sin sista match i klubben. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är han aktuell för en klubb i den turkiska högstaligan.
- Det finns konkret intresse för Ivan just nu, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.
Argentinske anfallaren Ivan Obolo, 28, sköt cupguldet till AIK då han satte det avgörande 1- 0-målet i den 72:e minuten -  efter att Blåvitts målvakt Kim Christensen släppt en retur på Jos Hooivelds frisparkskanon.
Allt talar nu också för att det var Obolos sista match i AIK.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen finns det nu konkret intresse från en klubb i den turkiska högstaligan - och argentinaren lär säljas efter att transferfönstret öppnat i januari.
- Vi ska sätta oss ner med Ivan och försöka komma fram till en lösning som är bäst för alla parter senare.
- Ivan har väl ett eller kanske två kontrakt kvar att skriva i sin karriär och med all respekt för allsvenskan så är det väl inte i Sverige man tjänar de största pengarna, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.
Ivan Obolo:
- Jag har ingen aning om vad som händer. Vi måste sätta oss ner och prata innan jag åker hem på semester. Det är inte bara jag, utan flera av mina lagkamrater också, säger han.
Alla säger att du vill bort?
- Nej, nej. Vi måste bestämma tillsammans med AIK. Vad behöver de och vad behöver jag?
- Kanske AIK behöver pengarna, men jag mår mycket bra här och vill stanna.
Hur känns det att vinna "dubbeln" i år?
- Säsongen har varit skön vi har vunnit två titlar. Det är det bästa som hänt i mina karriär, säger han.
AIK:s tränare Mikael Stahre åker till Braslien för att hitta offensiva förstärkningar nästa vecka - och kanske en ersättare till Obolo.
- Det får vi se, vi ska kolla på offensiva spelare. Sedan får vi se vad som händer med Ivan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag