Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

August Mikkelsen nära Hammarby – klubbarna överens om en affär

August Mikkelsen.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

August Mikkelsen inom kort en Hammarbyspelare.

Enligt uppgifter till Expressen är Bajen små detaljer från att komma överens med Tromsö om en övergång för den norske anfallaren.

Prislappen kan landa mellan 21-23 miljoner kronor och spelaren kan vara på plats i Stockholm redan i veckan.

Det var norska tidningen Nettavisen som först avslöjade Hammarbys intresse för Tromsös August Mikkelsen, 22, och därefter har såväl norska TV2, Aftonbladet och lokaltidningen iTromsö rapporterat om förhandlingar mellan klubbarna och ett möte i fredags som ägt rum på Oslo flygplats Gardermoen där Hammarbys sportchef Jesper Jansson och vd:n Richard von Yxkull närvarade för klubbens räkning.

Expressen skrev tidigare i veckan att klubbarna jobbade hårt för att komma överens om hur stor del av det ekonomiska paketet som ska tillfalla bonusar respektive hur stor del som tillfaller Tromsö i rena pengar. Och fredagens möte i Oslo var både konstruktivt och positivt, men parterna var då ännu inte helt överens om en affär.

Överens om en affär

Efter intensiva samtal under helgen är en deal i princip på plats.

Enligt uppgifter till Expressen, flera av varandra oberoende, är Tromsö och Hammarby överens om en övergång för August Mikkelsen, 22. Tromsö får omkring 15,5-16 miljoner kronor för Mikkelsen. Det enda som återstår är att förhandla klart de sista bonusarna, vilket allt talar för att parterna genomför under dagen. Om bonusarna aktiveras kan den totala summa stiga upp mot 21-23 miljoner kronor, enligt Expressens uppgifter. Norska TV2 rapporterade om det först och även att spelaren får ett kontrakt över fem år.

22-åringen kan vara på plats i Stockholm redan i veckan för att genomföra läkarundersökningen och skriva på kontraktet innan han presenteras. Detta blir Hammarbys tredje värvning detta vinterfönster. Tidigare har Bajen värvat både Viktor Djukanovic från FK Buducnost Podgorica och Adi Nalic från Malmö FF gratis.

Expressen kunde i lördags avslöja att klubben sålt Veton Berisha till norska ligamästarna Molde som betalar upp emot 40 miljoner kronor, inklusive bonusar, för anfallaren som förväntas presenteras inom kort.

Hammarbys sportchef fortsätter att värva.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL