Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Återvänder till Sverige: ”Grymt att vara här”

David Mitov Nilsson kommer närmast från Sarpsborg.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Mitov Nilsson i Norrköping.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

David Mitov Nilsson återvänder till allsvenskan. 

Målvakten är presenterad av IK Sirius och har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2024.

– De kan förvänta sig ett tryggt målvaktsspel, säger David Mitov Nilsson till Sirius hemsida. 

SportExpressen skrev tidigare i veckan att Norrköpings förre guldmålvakt David Mitov Nilsson, 29, var aktuell för en återkomst till allsvenskan och spel i IK Sirius. 

Nu är målvakten presenterad av Uppsala-klubben och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024. 

Mitov Nilsson inledde säsongen 2019 som back-up till Isak Pettersson i IFK Norrköping innan han gick på lån till Gif Sundsvall. När ”Giffarna” åkte ur allsvenskan stod det klart målvakten skulle lämna allsvenskan och flyttlasset gick till norska Sarpsborg, som han nu lämnar efter en säsong. 

– Det känns grymt att vara här, säger målvakten till Sirius hemsida.

”Håller hög skandinavisk nivå”

I samband med presentationen ger Mitov Nilsson ett löfte till Siriussupportrarna. 

– De kan förvänta sig ett tryggt målvaktsspel. Jag kommer göra allt jag kan för laget så klart. För min del sätter jag inte mig själv först, utan det är klubben och tre poäng som är det viktigaste hela tiden. 

Mitov Nilsson hade ett år kvar på kontraktet med Sarpsborg men Sirius har nu nått en överenskommelse med den norska klubben. 

Sirius sportchef Ola Andersson kommenterar värvningen:

– David är en målvakt som vi känner väl. Han är en erkänt duktig målvakt som håller en hög skandinavisk nivå och vi är glada över att han vill komma till Sirius. I meritlistan finns bland annat ett SM-guld från 2015 och statistiskt var han en av de absolut bästa målvakterna i Eliteserien under 2020, säger han till klubbens hemsida.