Astrit Selmanis svar till Alexander Axén

Astrit Selmani.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Astrit Selmani ryktas bort från Hammarby och bänkades mot Häcken.

Efter matchen ryter anfallaren ifrån mot spekulationerna.

– Axén kan ta mitt nummer om han har inside, säger han.

Hammarbys anfallare Astrit Selmani har inte fått fart på målskörden. Så här långt har det blivit två mål på tio matcher och mot BK Häcken fick 25-åringen inleda på bänken.

Valet att bänka Selmani var ett drag som Alexander Axén, expert i Discovery+, tolkade som att hans dagar i klubben var räknade.

– Att Astrit inte är med i dag är ett tecken på att Hammarby säger till hans agent: ”Sälj honom”, uttryckte Axén i sändningen inför matchen.

”Axén kan ta mitt nummer”

När SportExpressen efter matchen frågar Selmani om han blir kvar säsongen ut ryter han ifrån mot ryktena i media, som kopplat honom bort från Hammarby, och Alexander Axéns resonemang om hans framtid.

– Jag har hört uttalanden, från Axén, att jag satt på bänken som en markering. Men jag har inte hört något. Axén har mitt nummer, har han inte det så kan han ta det, och ringa mig om han har någon inside. Han kan bli min agent om han vill det. Jag har själv ingen aning, säger Selmani och fortsätter. Det är svårt när det kommer röster från olika håll, folk som har mer koll än jag. Axén har sitt jobb, det är det fina med honom, han säger vad han tycker. 

– Jag respekterar hans åsikter. Han vet säkert en massa saker men det blir mycket snack. Supportrarna tror att jag vill i väg, det stämmer inte. Det blir mycket snack om att jag vägrar spela. Jag har aldrig vägrat spela, Jag är först på varje träning och åker dit med glatt humör. Jag har aldrig bråkat på en träning. Det är mycket snack om hur jag är. Alla som har någon information får ringa mig.

”Inte visat missnöje”

Blir du kvar säsongen ut?

– Ja, det tror jag. Jag har inte hört något annat. Det är mycket rykten men jag har inte hört något konkret. Ni vet själva hur ärlig jag är, jag säger rakt av om det är något. Jag har inte hört något varken från klubben och min agent. Sedan kommer det upp rykten men vad som är sant vet jag inte.

Hur mår du när du sitter på bänken?

– Det är som det är. Fotboll är så. Det finns inget jag kan göra för träna mer och visa att jag vill spela. I slutändan är det Marti som tar besluten.

Har du fått någon signal från klubben?

– Helt ärligt så har jag inte fått någon indikation på att de inte vill ha mig här. Om det har kommit in bud borde jag haft något att ta ställning till. I varje fönster kommer det förfrågningar, men ibland kollar man inte ens på det. Jag vet inte om det kommer hända något i sommar. Jag har inte visat missnöjde någon gång. På bänken pushar jag alla andra, när jag får spela gör jag mitt yttersta, och jag står alltid bakom laget.