Assyriska ska värva stjärnor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Assyriskas avgående ordförande Zeki Bisso (längst fram till höger) jublade i kapp med assyrier i Södertälje och fans runt om i världen. Bisso hoppas nu få flera stjärnor till klubben.
Foto: ROGER

Assyriska i allsvenskan   och assyrier över hela världen jublar.

Deras stöd ska ge stora intäkter och nya stjärnor.

  Det är en stor möjlighet för oss, säger Zeki Bisso.

I går kom beskedet att sensationen Assyriska spelar i allsvenskan nästa år. – En stor lättnad när vi fick beskedet, säger avgående ordförande Zeki Bisso. På måndag börjar det stora arbetet inför den allsvenska säsongen med flera heta punkter: 


Truppen: – Nästan hälften har kontrakt, men det ser jag inte som något problem, säger Bisso. 


Arenan: – Vi kommer inte att kunna spela på Bårsta. Söderstadion är vårt förstaalternativ och vi har fått klartecken för att spela där, men vi måste komma överens om den ekonomiska biten, säger Bisso. 


Tränaren: – Vi ska ta ett snack med Edmond Lutaj och han kan bli kvar som tränare, säger Bisso. I kvalet mot Örgryte visades matchen i över 80 länder. Det fanatiska intresset bland assyrier över hela världen ska nu rädda kvar Assyriska i allsvenskan.

"Fått många tips"

 – Det här är jättestort och många identifierar sig med laget, det känns som vi är ett landslag för alla de här människorna. Det är en stor möjlighet för oss och ska kunna ge ekonomisk hjälp, säger Zeki Bisso. Och det kan även ge sensationella nyförvärv i form av okända men duktiga assyrier. – Vi får tips hela tiden från våra medlemmar, både i Sverige och utomlands. Det är en hjälp och vi kommer sätta oss ner och undersöka namnen. Kan ni hitta spelare som kommer att överraska i allsvenskan?– Absolut. Mitt i allt detta lider Zeki Bisso med Örebro. – Naturligtvis tycker jag synd om dem. Det är aldrig kul när sådant här drabbar ett lag. Å andra sidan tog vi elitklubbar de här bestämmelserna tillsammans för fyra fem år sedan och det är bara att följa dem.

FAKTA

Detta har hänt
Den 7 november ser Assyriska ut att vinna kvalet mot Örgryte.
Men med bara två minuter kvar sätter Tryggvi Gudmundsson 1 0 för Öis och plötsligt är Assyriska ett lag för superettan igen.
Den 8 november meddelar licensnämndens ordförande Khennet Tallinger att Örebro SK mister sin plats i allsvenskan 2005.
Assyriska jublar.
Men ÖSK beslutar sig för att överklaga till Svenska fotbollförbundets appellationsnämnd.
Den 3 december kommer beskedet från appellationsnämnden: ÖSK uppfyller inte kraven och flyttas ner till superettan.
Deras plats tas av Assyriska.