Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Asoros utspel: ”Vi viskar i AIK:s öron”

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgården återtog serieledningen efter segern mot Degerfors.

I kväll ska AIK försöka svara borta mot Kalmar FF.

– Vi viskar i AIK:s öron, säger Joel Asoro.

Djurgården såg ut att gå mot ett poängtapp, trots ledning, hemma mot Degerfors efter att Nikola Djurdjic gjort två mål i den andra halvleken. Men hemmalaget svarade upp.

Inbytte Joel Asoro spelade fram Haris Radetinac som gjorde 3-2 med ett behärskat avslut och vild eufori utbröt på Tele 2 arena.

– Viktig vinst. Det enda vi gjorde var att fokusera på oss själva och vi gör det vi ska göra. Det är det enda som spelar någon roll i slutet av dagen, säger Joel Asoro och fortsätter.

– Vi kände ingen press inför matchen, det är vår hemmaplan och egentligen är det Degerfors som ska känna sig stressade. Vi gör 2-0 tidigt och hade matchen sedan droppar vi av. Då var det lite panik men vi gjorde det fantastiskt efter. Vi ger aldrig upp.

”Jag är född med hets”

Du spelade fram Radetinac. Hur var inhoppet?

– Självklart blir jag glad! Så länge det hjälper laget så är det kul och att få en assist betyder mycket och att det var 3-2-målet känns ännu bättre. Jag hoppas att vi får momentum. 

– Vi spelade mot ett bra Malmö FF först och lyckades vinna mot Degerfors. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på den här vägen och accelererar framåt.

Vinsten innebär att Djurgården tillfälligt går upp i serieledning med en poäng före ärkerivalen AIK som i kväll gästar Kalmar FF på Guldfågeln arena. AIK måste vinna för att ta över i täten.

– Ena dagen är det de som pushar oss och den andra är det vi som pushar dem. Man vet aldrig, om det fortsätter så här, blir derbyt den 3 oktober högintressant. 

– AIK viskar i våra öron och vi viskar i AIK:s öron. Jag gillar hets! Jag är född med hets, ortengrabb som jag är, så jag är van vid det kan man säga. Det passar mig i en toppstrid.