Arnor Traustason återvänder till IFK Norrköping

Arnor Traustason.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Under förra veckan kunde SportExpressen avslöja att IFK Norrköping jobbade hårt för att värva tillbaka islänningen Arnór Traustason från New England Revolution i MLS.

Nu står det klart att 29-åringen återvänder till klubben som han vann SM-guld med 2015.

 – Vi har många bra minnen tillsammans och jag ser fram emot att skapa många fler tillsammans med er, säger islänningen till klubbens hemsida.

Den isländska satsningen i IFK Norrköping tycks inte veta några gränser.

Arnór Traustason var en stor del i att IFK Norrköping, till stor förvåning, tog hem SM-guldet 2015.

Den isländske mittfältaren såldes därefter till Rapid Wien, och har sedan dess även hunnit med att representera AEK Aten, Malmö FF och nu senast New England Revolution.

Men nu står det klart att guldhjälten återvänder till Östergötland och ”Peking”, som köper loss Traustason från sitt kontrakt i USA.

”Dags att återvända och ge tillbaka”

Traustason stod för sju mål och elva assist under guldsäsongen 2015, och ser nu fram emot att skapa nya minnen med klubben där han fick sitt stora genombrott.

 – Jag kom till IFK Norrköping som en ung och oerfaren pojke, det föreningen och ni supportrar gav och lärde mig är jag evigt tacksam för. Nu tycker jag att det är dags att återvända och ge tillbaka. Den här gången kommer jag att ta med min familj som också får också njuta av föreningen, supportrarna och staden. Vi ses snart, framåt kamrater!, säger han på klubbens hemsida.

Sportchef Tony Martinsson har inte legat på latsidan under sommarens transferfönster, och kan nu räkna hem ännu en islänning.

 – Arnór är en toppenkille som bidrar med erfarenhet både till laget på planen och hela föreningen. Dessutom är det så klart extra roligt att ytterligare en vass spelare väljer att vända hem till Norrköping. Vi är väldigt glada över att Arnór är tillbaka, säger Martinsson.

Faltsetas första intryck av Helsingborg: ”Kommer säkra kontraktet”