Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Arnor Sigurdsson tänker inte återvända till Ryssland

IFK Stocksund siktade mot allsvenskan: "Alla ungdomar har en talang”
Arnor Sigurdsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Arnor Sigurdsson.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Lånet i IFK Norrköping tar slut i sommar. 

Men Arnor Sigurdsson tänker inte återvända till Ryssland och CSKA Moskva. 

– Om man tycker att det är okej att döda oskyldiga människor, då är det något som är fel, säger Sigurdsson i podcasten Tuttosvenskan

Arnor Sigurdsson slog igenom i IFK Norrköping innan flyttlasset 2018 gick till ryska CSKA Moskva. 

För CSKA gjorde islänningen 13 tretton mål, däribland en minnesvärd fullträff mot Real Madrid i Champions League.

Därefter lånades han ut till italienska Venezia. Men han återvände inte till CSKA – utan lånades, i och med Rysslands invasion i Ukraina, ut till Norrköping i somras. 

I podcasten Tuttosvenskan berättar Sigurdsson om beslutet att återvända till Sverige. 

– Det var en svår situation i hela världen, en tråkig situation. Och efter en tid i Italien där det inte gick som jag ville var jag i en tuff period med negativa tankar. Så jag såg det som en möjlighet att komma tillbaka och börja älska fotboll igen, säger Sigurdsson. 

– Jag pratade även med andra klubbar men med tanke på vad Norrköping gjorde för mig när jag var ung så kändes detta som rätt sätt att ge tillbaka till klubben. 

”Det som händer är inte okej” 

Sedan återkomsten har islänningen varit en av allsvenskans bästa spelare. Och mycket talar för att han inte blir långvarig i Sverige. Lånet med Norrköping går ut i juni – men han tänker inte återvända till sin klubb i Ryssland. 

– Nej, inte efter vad som har hänt. Jag vill stå upp och visa vad jag står för, och det som händer i Ryssland är inte okej. Jag som fotbollsspelare kan säga vad jag tycker, men det har inget att göra med CSKA. Jag är emot det som händer i Ryssland, och kommer inte återvända. 

Sigurdsson i CSKA-tröjan.
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Han befann sig i Italien när invasionen bröt ut. 

– Det var hemskt på alla sätt och vis. Till och med för ryssar som lever i landet, säger Sigurdsson som fortfarande har kontakt med en del ledare i klubben. 

– Jag vet att vissa redan har lämnat landet också. Det är tråkigt, men vissa saker är viktigare än fotboll. Det här påverkar så många i hela världen. 

Sigurdsson berättar att han känner kärlek till klubben, men det är viktigt för honom att säga vad han tycker. 

– Jag är inte rädd för att säga det. Om någon tycker att det är okej att döda oskyldiga människor, då är det något fel med den personen. Jag säger bara vad jag tycker, jag är inte rädd för det.