Rikard Norling och David Sandberg deppar efter slutsignalen på Råsunda.
Rikard Norling och David Sandberg deppar efter slutsignalen på Råsunda.

Arnefjords självmål kan kosta AIK guldet

Publicerad
Uppdaterad
AIK vände 0-1 till 2-1 och var bara sekunder ifrån att krossa Helsingborgs gulddröm.
Då gjorde backen Daniel Arnefjord självmål.
- Vi borde ha vunnit matchen, säger han bedrövat.
I matchens sista sekunder, i tredje övertidsminuten, tystnade de över 22 000 AIK-fansen på Råsunda. AIK-backen Daniel Arnefjord, 27, blev syndabock genom att nicktoucha ett Helsingborgsinkast från förre AIK-aren Fredrik Björck förbi sin målvakt Daniel Örlund till 2-2. AIK chockades och blev blåsta på två oerhört värdefulla poäng i guldjakten. Daniel Arnefjord, nyförvärvet från Väsby, hade svårt att tro att det var sant och deppade på Råsunda efter slutsignalen. Han var av förklarliga skäl rejält dämpad. - Det var mitt mål, säger han bedrövat till TT. - Vi borde ha vunnit matchen. I AIK:s omklädningsrum rådde "begravningsstämning" efter de två tappade poängen.

"Det är orättvist"

AIK-kämpen Nicklas Carlsson var sekunder ifrån att bli hjälte eftersom det var han som nickade in 2-1 en knapp kvart in på andra halvleken. - Utan att analysera för mycket tycker jag att det är orättvist. De skapade inte mycket, säger han till TV4. - Vi tappar två poäng i dag. Det oavgjorda resultatet gläder Elfsborg mest. Boråsarna har chansen att rycka till ledning i allsvenskan genom att vinna mot Kalmar borta på måndag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag