Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ärligt – jag vet inte vad vi håller på med”

Norrköpings lagkapten Linus Wahlqvist.
Foto: Discovery plus
Varberg ledde med 2-0 efter första halvlek.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Underläge med 2-0 mot Varberg efter första halvleken. 

Då tog Linus Wahlqvist fram motorsågen. 

– Jag vet inte vad vi håller på med, säger Wahlqvist i Discovery Plus. 

Varberg höll undan och vann till slut med 2-1. 

Norrköping hade fin form när de under måndagskvällen gästade Varberg. Peking kom från tre segrar på de fem senaste matcherna och Varberg hade i sin tur inte vunnit på två matcher. 

Men formen på lagen märktes inte. 

Varberg rivstartade matchen direkt och tog över kommandot. Efter drygt 25 minuter satte Robin Simovic 1-0 och minuter senare kom också 2-0. Tashreeq Matthews fick bollen vid mittplanen, drev den och drog i väg ett skott som letade sig hela vägen till nedre hörnet. 

Wahlqvist: ”Vi vinner inga bollar”

Hemmalaget fortsatte sedan dominera matchbilden och vann varenda duell. 3-0 var nära men 2-0 stod sig och IFK Norrköping spelade upp sig de sista minuterna och skapade några heta målchanser men kom aldrig nära en reducering och första 45 slutade med en betryggande hemmaledning. 

– Vi gör en jättedålig första halvlek. Vi vinner inga bollar och gör absolut ingenting. Vi var förberedda på fajt mot ett bra Varberg men gör ingenting. Jag vet faktiskt inte vad vi håller på med, säger Norrköpings lagkapten Linus Wahlqvist i Discovery Plus.

I den andra halvleken reducerade Norrköping till 2-1 genom Maic Sema, men närmare än så kom inte bortalaget och matchen slutade med en Varberg-seger.