Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är väl det som kan vara bonusrelaterat”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Bajenspelare firar ett mål i onsdagens match mot Malmö FF.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL IBL BILDBYRÅ

Hammarby leder allsvenskan sex poäng före ärkerivalen AIK. 

Vid ett eventuellt SM-guld eller Europaplacering är det vanligt att klubbar har ett bonussystem för spelare. Men i Hammarby har man lagt om strukturen inför i år.

– Övriga bonusar ska gå i synk med klubbens ambitioner, säger Jesper Jansson.

Hammarbys succé har varit vårens stora snackis i allsvenskan. Efter segern mot Malmö FF i går står det klart att klubben toppar allsvenskan sex poäng före rivalen AIK.

Klubbens sportchef Jesper Jansson är mycket nöjd med det arbete som man inledde med förra sommaren och som gett effekt.

– Jag är mest nöjd med det vi startade med förra sommaren och hösten. Vi har byggt det, sten för sten, vi vill framstå med en tydlig identitet och spelstil. Vi har satt vinnarmentaliteten med tydliga roller på och utanför planen, säger Jesper Jansson.


FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen


Lagt om strukturen för bonussystem

Det är lätt att man dras med men hur långt känner du att det här kan räcka?

– Vi har sagt att vi ska närma oss på planen där klubben ligger i övrigt marknadsmässigt, publik och stadion. Vi har varit tydliga med det men vi har inte pratat om några placeringar än. Det som är kul och intressant med Hammarby som klubb är att vi inte behöver sätta ett slutmål, utan vi kan hela tiden fortsätta uppåt och framåt.

Har ni upprättat något bonussystem för spelare om ni skulle ta en Europaplats eller ett SM-guld?

– Vi har lagt om strukturen sedan jag kom in i klubben. Vi jobbar lite mer individuellt i förhållande till varje kontrakt. Övriga bonusar ska gå i synk med klubbens ambitioner och den gången vi kommer på placeringar som genererar extra intäkter, i form av tv-pengar och Europaspel. 


LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 


Jansson förtydligar:

– Jag menar på att det är väl det som skulle vara bonusrelaterat, när klubben via prestationer  genererar större intäkter. Då delar man gärna med sig. 

Då är ni öppna för att sprida ut pengarna på spelarna som en bonus?

– Det har vi inte diskuterat. Vi jobbar mer med prestationsrelaterade avtal med spelarna.


LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.


"Vi snackar - men inget konkret än"

Erkan Zengin har sedan sin meniskskada spenderat ett par veckor i Turkiet. Men när Hammarby vann mot Malmö FF satt mittfältaren på läktaren igen och fick se sitt lag vinna matchen med 3-2.

– Han är tillbaka och kom tillbaka i helgen. Det har gått bra med rehabiliteringen, säger sportchefen som inte tror att han hinner bli frisk innan uppehållet.

– Jag tror inte att han spelar AIK eller Kalmar FF. Det gäller att inte riskera något, men jag vet att det har gått väldigt bra.

Har ni hunnit snacka framtid?

– Vi snackar hela tiden men inget konkret. Vi har kontrakt till sista augusti och det blev väl lite synd med meniskskadan. Men vi kommer ta en diskussion senare.

Är ni sugna på att förlänga?

– Vi får se längre fram. Vi ska föra en dialog. Hittills har han gjort det bra. Jag tror att han inte fått visa vad han kan än men han kommer komma tillbaka starkare.


LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.