Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är säsongens sämsta match”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

HÄLLEVIK/STOCKHOLM. Efter fem raka segrar i allsvenskan tog det stopp.

AIK:s spelare var besvikna och arga efter ”säsongens sämsta match” borta mot Mjällby – stundtals riktigt arga och besvikna.

– Jag tycker att det är bra för det ska vara högt i tak och inte vara någon liten dagisverksamhet, säger Alexander Milosevic.

AIK siktade på att ta tillbaka serieledningen från Djurgården när laget åkte till Strandvallen för att möta Mjällby.

Men matchen blev mållös och Djurgården leder nu allsvenskan på bättre målskillnad än AIK efter 18 omgångar. Efter matchen var det deppigt i AIK-lägret.

– Jag tycker att vi tappar bollen i många situationer känner jag inte igen oss, säger tränaren Bartosz Grzelak.

– Det är så klart en besvikelse. Det är ingen katastrof men det är absolut en besvikelse att vi inte gör en bättre prestation.

Besviket i AIK

Mittbacken Alexander Milosevic är ännu hårdare mot sitt lag.

– Skitmatch. Riktigt dålig match. Dålig kvalitet och mycket individuella misstag. Svårspelad plan. Den ser bra ut men den är lite hård, säger Milosevic.

Han fortsätter sedan:

– Jag tycker att vi är ganska uddlösa i passningsspelet och vi är lite slarviga med bollen, det går för sakta. Vi får inte till löpningar och sätter den bakom och blir ganska lättlästa. Jag tycker att det är vår sämsta match för säsongen och ska man se något positivt i det är det att vi inte förlorar när vi spelar vår sämsta match för säsongen.

Mikael Lustig håller med.

– Det är en dålig match från start till mål tycker jag. Mjällby gör det de ska och vi kommer aldrig riktigt in i matchen, jag tycker att vi gör det dåligt defensivt och dåligt offensivt och då är det svårt att vinna matcher, säger Lustig.

– Det var länge sedan vi hade nittio minuter där vi känner att vi inte har en period i matchen där vi känner att vi är bättre. Det är jobbigt liksom, speciellt när vi känner att ”gör vi rätt saker så kommer vi att kunna skapa chanser mot Mjällby”. Samtidigt känns det som att Mjällby kanske gör en riktigt bra match, jag vet inte.

”Så det är att spela i AIK”

Alexander Milosevic:

– Det är klart att vi är besvikna, våra supportar är besvikna och det märker man på dem efter. Men det är så det är att spela i AIK. Vi ligger delad etta men vi är jättebesvikna för här gäller det att vinna. 

AIK-spelarna var stundtals frustrerade på planen.

– Vi är ett lag med jävligt många vinnarskallar och när det inte går vägen ibland tänder många till. Jag tycker att det är bra för det ska vara högt i tak och inte vara någon liten dagisverksamhet. Vi har spelat fotboll länge och vet vad som gäller. När man inte spelar bra så försöker man i alla fall lyfta alla andra till att spela bättre, det är sånt som händer, säger Milosevic.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.