Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Är på väg att värvas till allsvenskan igen

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Djurgården jobbar på att få hem Magnus Eriksson från San Jose Earthquakes. 

En första kontakt är tagen mellan partern och mycket talar för att anfallaren lämnar MLS-klubben trots två år kvar på kontraktet.

 - Vi har en bra relation men det är några pusselbitar kvar att lösa, säger sportchefen Bosse Andersson. 

I dag presenterade Djurgården sitt nya tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Duon kommer närmast från Sirius och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig i tre år framöver. De ersätter Özcan Melkemichel som valde att tacka nej till en förlängning för tre veckor sedan. 

Tagit en första kontakt

Nu kan den nya tränarduon få ett välkommet tillskott till klubben. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Djurgården nu tagit en första kontakt för att värva hem Magnus Eriksson från San Jose Earthquakes i MLS. Anfallaren såldes för omkring 15 miljoner kronor för ett år sedan och ha två år kvar på kontraktet. 

Ny tränare gör framtiden oviss 

Men tränaren som värvade honom till San Jose, Mikael Stahre, fick sparken för någon månad sedan och in kom i stället förre argentinska landslagssspelaren Matias Almeyda. Med sig hade han en ny tränarstab och de vill nu sätta sin prägel på truppen. Därmed är Erikssons framtid i klubben oviss, och det kan bli så att han köps ut från sitt kontrakt eller att Djurgården helt enkelt köper loss honom. 

Vill locka hem anfallaren 

Just nu jobbar i alla fall klubben hårt för att locka till sig Eriksson till nästa säsong. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson gör ingen hemlighet av att de vill ha hem "Mange" till nästa år. 

- Jag är uppdaterad kring hans situation. När han lämnade oss för ett år sedan gjorde vi det för hans skull. Klart han känner en tacksamhet för det. 

- Han är hemma i Sverige nu och klart att han har starka band till Djurgården. Det är några pusselbitar att lösa och framför allt har han två år kvar på kontraktet. 

- Då får han föra en diskussion med San José om sitt egna. Som sagt var, så har vi en god relation, jag är uppdaterad och framtiden får utvisa var Magnus spelar fotboll nästa år, säger Andersson.